Csak a Schalke ronthatja el

LIPCSEI ÁRPÁDLIPCSEI ÁRPÁD
Vágólapra másolva!
2006.04.06. 02:27
Címkék
Schalke (német) – Levszki (bolgár) Az első mérkőzésen: 3–1

Négy szűk esztendőt követően német résztvevő feltűnése prognosztizálható az európai kupák elődöntőiben, egészen pontosan az UEFA-kupában. A kontinentális porondon egyetlen versenyben lévő német alakulat, a Schalke 04 felettébb megnyugtató előnyre tett szert a negyeddöntő szófiai felvonásán (a teljesség kedvéért fűzzük hozzá, emberelőnyben, a hazai csapatból 1–0-s állásnál Mike Riley ugyanis kissé szigorúan kiállította a francia Cédric Bardont), a Levszki stadionjában elért 3–1-es siker nyugalmas visszavágót sejtet. Ha nem borul fel a papírforma, a gelsenkircheniek a Bayer Leverkusen és a Borussia Dortmund örökébe lépnek, e két gárda 2002-ben a BL-ben, illetve az UEFA-Kupában elő-, mi több, végül döntőzött is, habár az i-re a pontot egyiküknek sem sikerült feltennie (a Bayernek a Real Madrid, a Borussiának a Feyenoord akadt a torkán).

Az első összecsapás eredményén túl egyéb el nem hanyagolandó részlet is német sikert, de minimum továbbjutást ígér: a nemzetközi színtéren a Schalke eddig hibátlan (sőt veretlen) a bolgár riválisokkal szemben, igaz, a Levszki elleni múlt heti ütközetig csupán a Szlávia Szófia került az útjába az 1972–73-as idény KEK-küzdelmeiben.

Daniel Borimirovék mellett is akad persze érv, bár az 1–3 fényében meglehetősen ingatag: a szófiai egylet korábban ötször futott össze német kupacsapattal, s a párharcokból három alkalommal győztesen került ki, kétszer az idegenben rúgott több gólnak köszönhetően. Csekély az esélye, hogy a múlt ilyenformán ismételné önmagát, akkor sem, ha bajnoki produkciója alapján (a Levszki a hét végén az élre állt a CSZKA idegenbeli két vállra fektetésével, a Schalke otthon bukott a Hamburggal szemben) a Veltins-Arenában sem feltétlenül esélytelen Sztanimir Sztoilov csapata, amelyből Bardon mellett a nigériai Richard Eromoigbe hiányzik majd. Nagyobb érvágáson esett át a Schalke, Mirko Slomkának családi gyász miatt a szófiai egyenlítő találatot jegyző uruguayi Gustavo Vareláról kell lemondania.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik