A napi öt ima elmaradhatatlan

LIPCSEI ÁRPÁDLIPCSEI ÁRPÁD
Vágólapra másolva!
2006.03.25. 02:05
Címkék
Már csak egy nap... Aligha túlzás: vasárnap délelőtt a tavasz meccsét vívja az Újpest és a Debrecen. Az elmúlt, illetve a mérkőzésig hátralevő napokban igyekeztünk, igyekszünk minél részletesebben bemutatni, hogyan készülnek fel a főszereplők a nagy előadásra. Ezúttal a DVSC-AVE legeredményesebb támadójára, a 11 gólos Ibrahim Sidibére tapadtunk rá, az ő egyik napját figyeltük meg – gyaníthatóan vasárnap is ilyen szoros „őrizetben” lesz része...
7.40: irány az Oláh Gábor utca
7.40: irány az Oláh Gábor utca
7.40: irány az Oláh Gábor utca
7.40: irány az Oláh Gábor utca
7.40: irány az Oláh Gábor utca
7.40: irány az Oláh Gábor utca

Megkérdeztük Ibrahim Sidibét, mit szeretett volna elérni gyerekként?

„Kissrácként arról ábrándoztam, hogy futballista leszek. Jules Bocandét látva, talán minden szenegáli gyereknek ez jutott az eszébe. Zseniális támadó volt, Franciaországban több klubban is játszott, a Metzben, a Lens-ban, a PSG-ben. Igazi vezéregyénisége volt a kilencvenes évek szenegáli válogatottjának.”
A papa ugyan a francia hadseregnek dolgozott – ergo a felmenők szerint legfontosabb „gyerekprogram”, a tanulás terén nem ismertek pardont –, a szenegáli léptékkel átlagos létszámú (hét gyerek) Sidibe família sorban ötödik csemetéje valóra válthatta gyermekkori álmát, futballista lett.

Meglehetősen döcögve kezdődött a karrier, ugyanis a kölyökként a papától kapott első, majd a többi labdát 17 éves koráig kizárólag magánszorgalomból, szervezetlen keretek között rúgta. Ő maga sem hitte, hogy ebből az egyoldalú szerelemből végül komoly európai pályafutás kerekedik ki. Az említett életkort betöltő és a családi hagyományokra visszavezethetően pacifista, mélyen vallásos – amúgy muszlim – Ibrahim a saját lábára állt, s hamarosan Tunéziában, a Sfaxien együttesében találta magát. Nem sokáig vendégeskedett a sivatagi országban, csupán egy évig maradt ott.

Ibrahim Sidibe bizonyítványa (1-től 10-ig)

Mozart7
DVSC10
Újpest8
Rajczi Péter8
UB4010
Párizs-Dakar rali7
Katonaság2
Dohányzás1
Jules Bocande10
Sertéshús1
A Földközi-tengert átszelve – némi szárazföldi út közbeiktatásával – végül Balingenben, azaz Németországban kötött ki, de innen is gyorsan továbbállt, igaz, csak a szomszédba, Ausztriába települt át. Magára öltötte a Tirol, a Wattens, a Pasching és a Ried mezét is. Az utóbbiban – három évig szolgálta –, ha a szükség úgy hozta, balhátvédként jutott szóhoz, amelyből másfél hete jelenlegi klubja, az őt a tavaly nyáron szerződtető DVSC is profitált. A 26 éves, a Lokiban eladdig kizárólag csatárként számításba vett, az Újpest elleni MK-meccsen viszont kényszerből a bal szélre irányított futballista oldalán egyetlen épkézláb akciót sem sikerült építenie a vendéglátónak, ráadásul a találkozó egyetlen gólját is ő jegyezte (0–1). A majd kétméteres, békés természetű, barátságos óriás több mint fél éve azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy csereként beállva, edző- vagy tétmérkőzésen, szinte minden alkalommal bevette a rivális kapuját. Manapság az keltene megütközést, ha kimaradna a kezdőcsapatból.

Sidibe napi programja
7.00: ébresztő! Imával kezdődik a napom
7.20: a nem túl változatos, ám számomra megunhatatlan reggeli: nutellás kenyér és kapuccsino – sok cukorral
7.40: irány az Oláh Gábor utca
8.30: edzés, edzés, edzés – a konditeremben kezdünk
10.30: piac, szupermarket – valamit illene főznöm…
12.00: újra otthon. Konyha-túra – ha nem étteremben ebédelek, mint ezúttal. A Pálma csúcs hely, a koszt kitűnő, a pincérek pedig remek fickók
13.30: ima, aztán pihenő tévézéssel, olvasással, internetezéssel, rádiózással (szenegáli adók előnyben) vagy zenehallgatással. Aludni? Ilyenkor?
15.30: az Oláh Gábor utca viszszavár
16.30: edzés, edzés, edzés
18.30: ha az ebédet elblicceltem, a vacsorát tényleg magam készítem el. A menü hangulatfüggő, az étkezés utáni ima nem
19.30: a fix pont. Telefonálok a barátnőmnek – Németországba. Minimum egyórás kikapcsolódás.
21.00: ima, majd egy kis zenehallgatás
21.45: tévé bekapcsolva: ez a kosár- vagy futballmeccs-közvetítések időszaka
22.30: nyugvópont. És a napi ötödik ima

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik