Shearer kupa nélkül, örökre

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2006.03.24. 01:41
Címkék
Sűrűsödik az FA-kupa mezőnye, a legjobb négy közé a West Ham United és a Liverpool után a bajnoki címvédő, egyben listavezető Chelsea jutott be. Az elődöntő utolsó résztvevőjének kiléte a lapzártánk után véget érő Charlton Athletic–Middlesbrough összecsapáson derül ki. A sorsolást pénteken tartják.
Shearer: talán majd edzôként?
Shearer: talán majd edzôként?
Shearer: talán majd edzôként?
Shearer: talán majd edzôként?
Shearer: talán majd edzôként?
Shearer: talán majd edzôként?
A szerda késő este rendezett negyeddöntő tétje nem egyszerűen a továbbjutás volt: a Chelsea sikerével az is eldőlt, hogy Alan Shearer nem tud trófeát nyerni szülővárosa csapatával. Mivel 36. életévét tapossa, az idény végén visszavonul, így minden idők egyik legjobb angol csatárának – három Premiership-gólkirályi címét nem számítva – be kell érnie az egyetlen bajnoki arannyal, amelyet még 1995-ben nyert, a Blackburn Rovers színeiben.

Kalapot le Shearer előtt, de ezen a találkozón se neki nem volt esélye a gólszerzésre, se a Newcastle-nak a négy közé kerülésre. John Terry, a hazaiak csapatkapitánya a negyedik percben szerzett vezetést, Damien Duff szögletét Shay Given kapujába lőve, és ez az előny elégnek bizonyult. Sőt, még Ricardo Carvalho és Didier Drogba is kihagyott egy-egy ziccert.

Mielőtt a bíró lefújta volna a meccset, Shaun Wright-Phillips gondoskodott a szokásos botrányról: amint Robert Elliott közelített, eldobta magát, mire a newcastle-i védő megkapta második sárga lapját és vele a pirosat is.

„Arcpirító szimulálás volt. Már a pályán is úgy láttam, hogy Elliott nem ért hozzá Wright-Phillipshez, és a lassított felvétel csak megerősítette a véleményemet” – dühöngött Shearer a lefújás után, bár hozzáfűzte, a meccs kimenetelét természetesen az döntötte el, hogy a „szarkák” jobb csapattal akadtak össze. „A Chelsea megérdemelt győzelménél is jobban elszomorított, amit Wright-Phillipstől láttam. Azt hiszem, ennek a papája sem fog örülni” – jegyezte meg a Newcastle-t irányító Glenn Roeder, az egykori nagyszerű Arsenal-csatárra, Ian Wrightra utalva.

José Mourinho, a kékek szakvezetője nem nyilatkozott a sajtótájékoztatón – talán azért, mert az elmúlt hetekben többször ostorozta azokat a játékosokat, akik feldobják magukat, hogy kiállíttassák egyik riválisukat.


FA-KUPA, Negyeddöntő

Chelsea–Newcastle 1–0 (Terry 4.)
Charlton–Middlesbrough 0–0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik