A Kaposvár nyomában a REAC

S. G.S. G.
Vágólapra másolva!
2006.03.24. 01:41
Címkék
Előbb-utóbb beérik az a rengeteg munka, amelyet Kutasi Róbert klubigazgató, no meg Urbán Flórián vezetőedző nap mint nap beleöl a csapatba. A REAC küzd, hajt hétről hétre, a játékosok becsülettel megküzdenek a nem túl magas, ám mindig idejében utalt fizetségükért – a rákospalotaiak mégis kieső helyen tanyáznak. Így megy ez már jó ideje, ám a szombat elhozhatja a változást.
Ha az újoncgárda ugyanúgy legyőzi a Vasast, mint tette azt legutóbb a Fáy utcában (két éve a másodosztályú bajnokság nyitó meccsén 2–1-es vendégsiker született, 4000 szomorkodó angyalföldi drukker előtt...), akkor megelőzi a korábbi hatszoros bajnokot. Igazi helyosztó lesz ez, még akkor is, ha mindenki azt mondja: a Vasasnak előrébb, jóval előrébb kellene tanyáznia a táblázaton. Csak a tények makacs dolgok, hiába játszik összehasonlíthatatlanul harcosabban, időnként jobban a piros-kék gárda a tavasszal, mint tette azt az ősszel, mégsem sikerül elmozdulnia a holtpontról. Sorolhatnánk itt a sorozatos bírói bakikat, amelyek (a meccsek másnapján a gólösszefoglalóban derül ki egyértelműen...) gyakran a Vasast sújtják – az angyalföldieknek ezzel együtt sem itt kellene tartaniuk. Most pedig jön az életéért küzdő REAC.

Az a csapat, amelyet Urbán Flórián hihetetlen módon fanatizál, s amelynek játékosai ma már mindenki ellen a győzelem reményében lépnek pályára. Nem túlzás ez. Nyerges Krisztián, a sárga-kékek egyik leggólerősebb csatára mondta ezt. A 28 éves támadóval kapcsolatban érdemes megemlíteni, hogy tíz évet futballozott Angyalföldön, ott lett élvonalbeli játékos, és ha rajta múlik, talán még ma is piros-kék mezben száguldozna a pályán. Ám a sors másként akarta, így a hét végi fordulóban újra ellenfélként tér vissza kedvenc stadionjába:

„Tíz évet aligha lehet kitörölni az életemből, szerettem a Vasas-pálya hangulatát, s még akkor is jó itt futballozni, ha ellenfélként lépek pályára – fogalmazott Nyerges Krisztián. – Nehéz meccs vár rám szombaton, de tudom, mire vagyunk képesek, amíg korábban még rutintalan, bátortalan csapatnak számítottunk, mára mindez megváltozott, s nem tartom kizártnak, hogy győzünk a Vasas ellen. Ugyanakkor az is egyértelmű a számunkra, hogy nekünk nem az angyalföldieket kell lehajráznunk a bentmaradásért, hanem a Kaposvárt. Ők a mi legnagyobb riválisaink, az utolsó fordulóban jönnek hozzánk, előfordulhat, hogy minden akkor dől el. Ehhez persze az is kell, hogy addig bravúrokat érjünk el. A Vasas ellen is erre készülünk.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik