Tovatűnt az Arsenal madridi csodatette

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2006.02.26. 02:12
Címkék
Mindkét, szombaton pályára lépő nagycsapat feledtette a hétközi BL-meccsét. A Real Madridot verő Arsenal simán kikapott az Ewood Parkban, míg a Barcelona-féle kudarcot emésztő Chelsea biztos győzelmet aratott a Portsmouth felett.
Néhány hete még annak volt hírértéke, hogy a látványosan ugyan ritkán játszó, a tabellán mégis egyre feljebb kapaszkodó Blackburn Rovers fontolgatja a nevezést az Intertotó-kupába. Most úgy tűnik, a vezetők eme szándéka fölösleges, a csapat ugyanis nyert az Arsenal ellen, és ezzel letaszította a londoniakat az UEFA-kupás pozícióból. Ilyen jó (ötödik) helyen meglehetősen régen állt a Rovers, bár az 1995-ös aranyérmes társulattal még nem érdemes összevetni a jelenlegit.

Az Arsenal nyomaiban sem emlékeztetett a kedden, a Santiago Bernabéuban nagyszerűen futballozó önmagára. Thierry Henry szinte semmiféle veszélyt nem jelentett a hazaiak kapujára, Philippe Senderos viszont annál többet a sajátjára. A 18. percben őt csapta be Craig Bellamy egy ügyes trükkel, majd középre ívelt, Morten Gamst Pedersen pedig közelről bevágta a vezető gólt. A norvég kicsit később szalagsérüléssel bicegett le, de a minap Dubaiban villám-edzőtáborral erősítő Blackburn lendületben maradt, Robbie Savage kevés híján növelte az előnyt.

José Antonio Reyes helyére Robert Pires állt be a szünetben, aztán Arturo Lupoli Premiership-debütálására is sor került, mindhiába: a hazai dominanciát csak a hajrában tudták megtörni az „ágyúsok”. Akkor Cesc Fabregasnak és Emanuel Adebayornak akadt értékelhető helyzete, csakhogy az 1–0-s eredményen ez fikarcnyit sem változtatott.

A Madridban gyôztes gólt szerzô Henry sem értette a bajnoki kudarcot
A Madridban gyôztes gólt szerzô Henry sem értette a bajnoki kudarcot
Getty Images
A Madridban gyôztes gólt szerzô Henry sem értette a bajnoki kudarcot
„Roppant csalódott vagyok, mert úgy érzem, nem érdemeltünk vereséget. Az első félidőben szenvedtünk néhány percig, egyébként nem játszottunk alárendelt szerepet. Egyszerűen képtelenek voltunk betalálni. A játékosok talán a hétközi mérkőzés miatt voltak mentálisan fáradtak, de fizikailag mindent beleadtak” – összegezte a látottakat kissé elfogultan a vendégek szakvezetője, Arséne Wenger.

Több mint egy óráig váratta a Chelsea a szurkolóit a Portsmouth látogatása alkalmával, aztán gond nélkül otthon tartotta a három pontot. Eladdig hol Dean Kiely, a déliek kapusa brillírozott, hol a kékek játékosai puskázták el a helyzeteket. Igaz, egy nagy sansza a riválisnak is volt, Lomano Lua Lua elől az utolsó pillanatban tisztázott Robert Huth.

José Mourinho, a Chelsea főnöke már a 33. percben becserélte Asier Del Horno helyére Damien Duffot, mégpedig – mint Steve Clarke másodedző a lefújás után elárulta – taktikai okokból. A portugál ezután a 60. percig türtőztette magát, mígnem Shaun Wright-Phillipst és Joe Cole-t lehívta, Eidur Gudjohnsent és Claude Makelelét beküldte. Az izlandi öt perc múlva zseniális gondolattal átlépte a Didier Drogba passzolta labdát, a mögötte érkező Frank Lampard meg belsővel a kapuba helyezett. A második találatot szintén Gudjohnsen készítette elő, labdáját Arjen Robben ügyesen lekezelte, és egyből a kapu jobb oldalába lőtte.

„Nem sokan lepődtek meg azon, hogy Lampard gólt lőtt, ugye? Egészen addig jól bírtuk, nem voltunk nyomás alatt, de hát ez Frank. Ha lehetőséget adnak neki, kihasználja. Remekül tört be a tizenhatosra, mint általában. Minden szempontból nagyszerű futballista” – dicsérte az ellenfél vezérét Harry Redknapp, a Portsmouth sokat költő, mégis eredménytelen vezetőedzője. ---- T ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik