Parádés újvárosi végjáték

BERECZKY ATTILA, SZIRMAI GYÖRGYBERECZKY ATTILA, SZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2006.02.20. 04:29
Címkék
Gond nélkül győzte le szerb vetálytársát a Dunaferr NK, amely csoportjában a harmadik helyen végzett, így várhatja a KEK-negyeddöntő keddi sorsolását.
Alekszandar Boskovics, a Knjaz Milos edzője úgy viselkedett, mint aki valóban hisz benne hogy csapatának valós esélye van három góllal győzni Dunaújvárosban, s megszerezni a csoport harmadik helyét. Persze a sportban éppen az a szép, hogy nyerhet a papíron gyengébb – ha erőn felül teljesít, s ha az ellenfél rossz napot fog ki.

Ezen a vasárnapon a szerb együttes elképesztően gyengén kézilabdázott, míg a Dunaferr remek napot fogott ki. Ez cseppet sem zavarta Boskovicsot, aki túlzottan is beleélte magát az Európára szóló bravúr lehetőségébe. Az arandjelovaci csapat szakvezetője úgy hisztizte végig a meccset, úgy vitatott minden egyes ítéletet, hogy tanítványainak sanszuk sem volt elkerülni a kiütéses vereséget. Ténykedésére a 44. percben tette fel a koronát, amikor egy elmaradt hetes miatt kezdett el reklamálni, előbb a francia játékvezető hölgyeknél, majd az európai szövetség cseh delegátusánál, aztán amikor nem kapott jogorvoslatot, lehívta csapatát a pályáról (igaz, később meggondolta magát és folytatódott a mérkőzés). Tegyük hozzá, valóban sorsdöntő szituációban maradt el a büntető, hiszen „mindössze” 12 góllal vezetett a Dunaferr, s még majdnem 16 perc volt hátra…

A hazaiak sokszor szereztek labdát, a lerohanások végén rendre eredményesek voltak, de felállt védőfal ellen sem jöttek zavarba. A szerbek elkövették azt a hibát, hogy nem léptek ki a magyar lövőkre, ha pedig Radulovics Bojana hét méterről, felugrásból lőhet, akkor a kapusnak nem sok esélye marad. Ráadásul Ferling Bernadett, Lovász Zsuzsanna és Bulath Anita is remekül játszott, így potyogtak a gólok. Kiss Szilárd nyugodtan pályára küldhette fiatal játékosait, Gerstmár Renátát, Fauszt Évát és Kovács Angélát, így is nőtt a különbség.

A Dunaferr hétfőtől a KEK-negyeddöntőre készülhet.

MESTERMÉRLEG
KISS SZILÁRD:
– Örülök, hogy hat pontot tudtunk szerezni a csoportmérkőzéseken, ez ötvenszázalékos teljesítmény. Három gól hiányzott a továbbjutásunkhoz. Ellenfelünk ma nem nyújtott olyan teljesítményt, mint például a Togliatti ellen hazai pályán. Mi a játékkal törődtünk, ez eredményezte sima sikerünket.

ALEKSZANDAR BOSKOVICS: – Nagyon erős csapat a Dunaferr, csodálom, hogy nem jutott tovább ebből a csoportból. Esélyesnek tartom a KEK megnyerésére is. A játékvezetők teljesítménye katasztrofális volt, ez nemcsak nekünk, hanem az ellenfélnek, sőt az egész kézilabdának is ártott.

Miként társai, Borbás Rita (a labdával) is szép gólokkal szórakoztatta az újvárosi közönséget
Miként társai, Borbás Rita (a labdával) is szép gólokkal szórakoztatta az újvárosi közönséget
Miként társai, Borbás Rita (a labdával) is szép gólokkal szórakoztatta az újvárosi közönséget
---- I ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik