Három érem a nyitányon

G. R.G. R.
Vágólapra másolva!
2005.10.01. 04:23
Címkék
Ragyogóan kezdődött a magyarok számára a zágrábi junior Eb: a nyitó napon a mieink három érmet szereztek. A nőknél a legalacsonyabb súlycsoportban a felnőtt-világbajnokság kilencedik helyezettje, Csernoviczki Éva a török Gokoz, az olasz Moskatt és a brit Prill legyőzésével jutott el a fináléig, amelyben az izraeli Simantov tudta csak megállítani. Döntőt vívhatott az 57 kilogramm címvédője, Baczkó Bernadett is, aki hosszú kihagyás után tért vissza a mezőnybe, s újra kiemelkedő teljesítményt nyújtott: legyőzte az orosz Labazinát, a svájci Harit, a szlovén Dzukicot és az észt Bezkót, a döntőben azonban már nem bírt az ukrán Starubinszkával. A legnagyobb meglepetést talán Karakas Hedvig szerezte, aki remek dzsúdóval menetelt: túljutott a szlovák Mihokován, a holland Bravikon és a lengyel Nowakon, az elődöntőben a későbbi ezüstérmes cseh Chyrtától kikapott, ám rögtön utána, a bronzmérkőzésen az orosz Jelizarova ellen javítani tudott. Nagyon ügyesen küzdöttek a lányok, a kedvezőtlen előjelek ellenére is remek teljesítményt nyújtottak” - vélekedett Németh Ferenc női szövetségi kapitány.A kontinensviadal második napján Zámbori Tamás (73), Szombathelyi Tamás (81), Farkas Bálint (90), Szigetvölgyi Brigitta (63) és Keliger Zsuzsanna (70) lép tatamira a horvát fővárosban.JUNIOR EURÓPA-BAJNOKSÁG, ZÁGRÁB

Férfiak. 60 kg. Európa-bajnok: Nihat Sikalizada (Azerbajdzsán), 2. Draksic (Szlovénia), 3. Dahn (Németország) és Nas (Oroszország). 66 kg. Eb: Seghei Toma (Moldova), 2. De Jasper (Hollandia), 3. Sosiasvili (Grúzia) és T. Zidiridisz (Görögország). Lukács József (Magyarország) helyezetlen.
Nők. 48 kg. Eb: Tatiana Simantov (Izrael), 2. Csernoviczki Éva (Magyarország, Tatabánya-Hermann DSE, edző: Csernoviczki Csaba), 3. Kondratyeva (Oroszország) és Prill (Németország). 52 kg. Eb: Melanie Lierka (Németország), 2. Chytrá (Csehország), 3. Karakas Hedvig (Magyarország, Wadokai JC, e: Kovács Gábor) és Bravik (Hollandia). 57 kg. Eb: Olga Starubinszka (Ukrajna), 2. Baczkó Bernadett (Magyarország, KSI, e: Pánczél Gábor, Hetényi Antal), 3. Labazina (Oroszország) és Diemeer (Hollandia)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik