A végére hagyták a londoniak

G. P.G. P.
Vágólapra másolva!
2005.08.14. 23:25
Címkék
A Manchester United után az előző idény másik két dobogósa is hozta a maga meccsét a rajton, noha jóval nehezebben, mint az MU. A Newcastle például talán megúszta volna az észak-londoni kirándulást, ha az éppen az Arsenallal hírbe hozott Jermain Jenas a 32. percben nem jár közel ahhoz, hogy Gilberto Silva mindkét lábát egyszerre eltörje. A brazil középpályásnak szerencsére nem esett nagyobb baja, Jenast viszont nyomban kiállította a bíró, így a hátralévő óra meglehetősen egyoldalúra sikerült. Pedig addig a hazaiaknak csupán egy lehetőségük volt.
A 81. perc pillanata: Thierry Henry büntetôbôl vezetést szerez az Arsenalnak
A 81. perc pillanata: Thierry Henry büntetôbôl vezetést szerez az Arsenalnak
A 81. perc pillanata: Thierry Henry büntetôbôl vezetést szerez az Arsenalnak
A 81. perc pillanata: Thierry Henry büntetôbôl vezetést szerez az Arsenalnak
A 81. perc pillanata: Thierry Henry büntetôbôl vezetést szerez az Arsenalnak
A 81. perc pillanata: Thierry Henry büntetôbôl vezetést szerez az Arsenalnak

Később persze több, hanem a Newcastle kapusa, Shay Given remekül védett, az ünnepi hangulatban lévő közönség legnagyobb bánatára (ez az Arsenal utolsó idénye szeretett stadionjában, amelynek tiszteletére a "Highbury 1913-2006" feliratot nyírták a pálya gyepébe).

Kilenc perc volt hátra, amikor Charles N’Zogbia elütötte a kapura törő Fredrik Ljungberget, Thierry Henry pedig belőtte a büntetőt. A hajrában Ljungberg Robin van Persie-vel is rúgatott egyet, egyenlítésről tehát szó sem lehetett.

A Wigannek viszont nagyon is megvolt rá a sansza, hogy legyőzze a Chelsea-t, de döntetlen esetén végképp nem szólhattak volna egy szót sem a bajnokok. A Premiership abszolút újonca bámulatos bátorsággal kezdett, az első félidőben kiegyenlített játék mellett egyértelműen több helyzete volt, mint a nagy riválisnak. A szünet után, immár Joe Cole-lal és Shaun Wright-Phillipsszel, magához ragadta a kezdeményezést a Chelsea, bár a Wigan kontrái továbbra is életveszélyesek voltak, Henri Camara többször is betalálhatott volna, ha kicsit higgadtabb. A hosszabbítás harmadik percében aztán jött a csereként beálló Hernán Crespo, és a tizenhatos sarkáról óriási gólt lőtt a jobb felső sarokba.

PREMIER LEAGUE
Az 1. forduló vasárnapi mérkőzésein:
Arsenal-Newcastle United 2-0 (Henry 81. - 11-esből, Van Persie 87.), Wigan Athletic-Chelsea 0-1 (Crespo 93.) ---- Sven-Göran Eriksson szövetségi kapitány fél csapatra való mezőnyjátékost hívott meg a bajnok Chelsea-ből a Dánia elleni, szerdai barátságos mérkőzésre készülő válogatott keretébe. Eredetileg a Crystal Palace éke, Andy Johnson is szerepelt a listán, ám szalagsérülése miatt a helyére a Charlton újonca, Darren Bent került.

A keret. Kapusok: David James (Manchester City), Robert Green (Norwich), Paul Robinson (Tottenham); védők: John Terry, Glen Johnson (mindkettő Chelsea), Rio Ferdinand, Gary Neville (mindkettő Manchester United), Jamie Carragher (Liverpool), Matthew Upson (Birmingham), Phil Neville (Everton), Ashley Cole (Arsenal); középpályások: Jermaine Jenas (Newcastle), David Beckham (Real Madrid), Joe Cole, Frank Lampard, Shaun Wright-Phillips (mindhárom Chelsea), Steven Gerrard (Liverpool), Michael Carrick (Tottenham), Owen Hargreaves (Bayern München); csatárok: Darren Bent (Charlton), Michael Owen (Real Madrid), Jermain Defoe (Tottenham), Wayne Rooney (Manchester United) ---- OWEN MÉGIS VISSZATÉR? Rafa Benítez, a Liverpool trénere - eddigi álláspontját megváltoztatva - azt mondta, szívesen látná a csapatban Michael Owent. A Real Madrid-támadó érkezése attól függhet, elég drágán tudják-e a "vörösök" értékesíteni Milan Barost.

ALLARDYCE TELHETETLEN. Az átigazolási időszak lejártáig még öt futballistát akar szerződtetni a Bolton vezetőedzője. "Nem biztos, hogy öszszejön, de addig fogok újabb futballistákat kérni az elnöktől, amíg azt nem mondja, elég" - vázolta a stratégiát Sam Allardyce.

KANOUTÉ MENNE. Úgy hírlik, a Tottenham eladná Frederick Kanoutét, és a mali csatárnak sincs ellenére az ötlet. A lehetséges kérők között a West Bromwich, a Manchester City, a Newcastle és a Sevilla szerepel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik