Davids Londonba költözött

G. P.G. P.
Vágólapra másolva!
2005.08.04. 01:09
Címkék
Hetek óta beszéltek már róla, szerdán végre hivatalosan bejelentették a Tottenham idei legjelentősebb igazolását: Edgar Davids, az Internazionale holland középpályása ingyen került a White Hart Lane-re, beteljesítve ezzel honfitársa, Martin Jol vezetőedző régi álmát. Szombaton már pályára is léphet a Porto elleni felkészülési mérkőzésen.
"Tudom, hogy nemcsak én, hanem a játékosok is nagyon izgatottak, ami érthető, mert remek futballista lett a keret tagja, akit már korábban is szerettünk volna szerződtetni. Egyike az elmúlt évtized legsikeresebb játékosainak, öt óriásklubban szerepelt, és most örömmel jön hozzánk" - ecsetelte az észak-londoniak boldogságát Jol, arra utalva, hogy Davids az Inter előtt megjárta az Ajaxot, a Milant, a Juventust és fél év erejéig a Barcelonát is. Az idő rövidsége ellenére spanyolországi kirándulása is emlékezetesre sikerült, a mélyponton lévő katalánok ugyanis éppen akkor indultak el felfelé a tabellán, miután ő megérkezett.Pályafutása során négy Bajnokok Ligája-döntőben lépett pályára, igaz, ezek közül csak az egyiket (Ajax, 1995) nyerte meg a csapata. Az utóbbi időben már nemigen fért be az Interbe, nyilván ezért is fogadta el a Spurs ajánlatát. "Valószínűleg az vonzotta őt a Premiershipbe, hogy igazi küzdő, keményen dolgozik a pálya közepén. Nem gólzsák, de kreatív játékos, és ami még fontosabb, a nemzetközi színtéren is tapasztalt. Márpedig ez megfizethetetlen érték" - magyarázta Chris Houghton, a Spurs másodedzője. Davids rutinja valóban jól fog jönni, mert eddig szinte csak fiatalokkal - Wayne Routledge, Aaron Lennon, Andy Reid - bővült a keret.
"Bízom benne, hogy minden futballistánk elég ambiciózus, és tisztában van vele, miért hoztuk ide Davidsot. Segíthet nekünk abban, hogy mentálisan és fizikailag is egy szinttel feljebb lépjünk" - tette hozzá Jol.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik