Főszerepben a fiatal tehetségek

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2005.06.26. 22:06
Címkék
A hölgyek futamával rajtolt az idei rövid (olimpiai) távú országos bajnokság Győrben. A Mosoni-Duna viszonylag erős sodrásával alaposan megtréfálta a résztvevőket, így az első szám után némi meglepetésre a jobb úszók sem tudtak jelentős előnyt kicsikarni. A kerékpározást az élen nyolcan együtt kezdték meg, közülük a legerősebbek - Szabó Zita, Walkó Andrea és Koch Renáta - tudtak meglépni. Végül a trió tagjai között dőlt el az első hely sorsa - méghozzá a trónkövetelő javára: a még utánpótlás korú Koch Renáta szerezte meg az első helyet.
Pocsai Balázs joggal örülhetett
Pocsai Balázs joggal örülhetett
Pocsai Balázs joggal örülhetett
Pocsai Balázs joggal örülhetett
Pocsai Balázs joggal örülhetett
Pocsai Balázs joggal örülhetett
Akárcsak a nőknél, a férfiaknál is egy ifjú tehetség vitte el a pálmát: némi meglepetésre Pocsai Balázs nyakába került az aranyérem. Az úszás a férfiaknál sem tudta szétrázni a mezőnyt - igaz, a sodrással szemben kijelölt fordítónál néhányan a bója előtt kanyarodtak vissza, ezzel nehezen megbecsülhető előnyhöz jutva -, a fiatal Molnár Ádám vezette partra a csapatot, a nyakában a sydneyi olimpikon Kuttor Csabával és a kazahok világbajnokával, Dmitrij Gaaggal.

Utóbbi a magyar bajnoki érmek sorsába nem szólhatott bele, az abszolút helyezésekért járó tekintélyes pénzdíjak sorsába (ezen a vasárnapon összesen egymillió forint talált gazdára) annál inkább. A kerékpáron aztán szétszakadozott az élmezőny, az első bolyban Gaag és Kuttor mellett ott tekert az ausztrál Woodward, a háromszoros bajnok Lipták Tamás, az U23-as Európa-bajnoki bronzérmes Pocsai Balázs, az élete második rövid távú versenyén résztvevő Nógrádi Tamás, valamint a tiszaújvárosi Török Dániel és a miskolci Kis Gyula.

A futópályára Török kanyarodott ki elsőként, de az első három kilométeres kör után már Gaag tetemesnek mondható előnnyel szaladt át a versenyközpont területén. Ôt Pocsai követte, a 22 éves debreceni-kistarcsai sportoló mögött pedig Woodward, Lipták, Nógrádi és Kuttor volt a sorrend. Az utolsó körben Kuttor minden erőtartalékát mozgósította, de a rutinos miskolci triatlonista így is csak a harmadik helyre tudott felzárkózni.

Az évek óta hazánkban élő "Gyima" győzelméhez kétség sem férhetett, a nemzetközi élmezőny oszlopos tagja különösebb megerőltetés nélkül vitte el a fődíjat, de ezúttal a második helyezett is roppant boldog volt: az ezüstérem itt aranyat ért, ráadásul Pocsai Balázs a felnőtt és az U23-as magyar bajnokságot egyaránt megnyerte.

Lehmann Tibor szövetségi kapitánytól megtudtuk: a győri viadal az U23-as korosztály részére közvetlen Eb-válogató volt, a felnőtteknél viszont csupán arról döntött, hogy kik vehetnek részt szövetségi költségen a hivatalos Eb-válogatón, a csehországi Karlovy Varyban.

RÖVID TÁVÚ ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, GYÔR
(a táv: 1.5 km úszás, 40 km kerékpározás, 10 km futás)
Férfiak: 1. Dmitrij Gaag (kazah, TVK- Mali Tiszaújváros) 1:38:10, 2. (egyben bajnok) Pocsai Balázs (Debreceni Sportcentrum, edző: Verrasztó Gabriella) 1:38:28, 3. Kuttor Csaba (Team Miskolc) 1:38:39, 4. Török Dániel (TVK-Mali Tiszaújváros) 1:38:48, 5. Lipták (Debreceni Sportcentrum) 1:39:18, 6. Kis Gy. (Team Miskolc) 1:39:38, 7. Nógrádi (Proform TK Pécs) 1:40:06.
Nők. B: Koch Renáta (Mogyi SE Baja, e: Ódor Attila, Borbély Miklós) 1:57:12, 2. Szabó Zita (Debreceni Sportcentrum) 1:58:16, 3. Walkó Andrea (TVK-Mali Tiszaújváros) 1:59:48, 4. Harsányi (Proathlon TK) 2:00:36, 5. Szomjas (Team Miskolc) 2:01:41, 6. Bognár (MAFC) 2:02:37
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik