Ronaldinho a kispadon?

G. P.G. P.
Vágólapra másolva!
2005.06.22. 00:44
Címkék
Carlos Alberto Parriera szerfölött csökönyös ember. Előzetesen úgy számított - teljes joggal -, hogy a Konföderációs Kupa harmadik csoportmérkőzésére már nem kell a legerősebb tizenegyét bevetnie.
Nos, a a Mexikó elleni vereséggel az események másképp alakultak, mint várni lehetett: ha Brazília megint kikap, kiesik, ám a szövetségi kapitány nem változtat eredeti tervén. "Így is kikerülnek hárman-négyen a csapatból, mert rájuk fér a pihenés. Ha a világbajnokságon játszanánk, az más volna, de ez inkább teszt jellegű torna. Vállalom a felelősséget és a kockázatot" - jelentette ki a sajtótájékoztatón.

Már csak az a kérdés, pontosan kikről van szó. Parreira megpendítette, szívesen kipróbálná Maicont és Leót az eddigi két szélsőhátvéd, a csődöt nem mondó, ám nem is brillírozó Cicinho és Gilberto helyén. És a bennfentesek szerint a másik egy-két pihentetett futballista nem más lesz, mint Ronaldinho és/vagy Kaká. (E húzásnak pedig a szabadrúgások specialistája, Juninho Pernambucano lehet a kedvezményezettje.) "Mindkettőnek kétségkívül nagyon fárasztó szezonja volt. Lehet, hogy kipróbáljuk magunkat nélkülük" - mondta a mester a Barcelona és a Milan karmesteréről.

Szavazás

Ki nyeri a Konföderációs - kupát?

Írja be az itt látható számot!
A csak győzelemmel továbbjutó japánok közben a kilenc évvel ezelőtti, "miami csoda" néven ismert mérkőzésből merítenek erőt. Az 1996-os olimpián, ugyancsak a csoportmeccsek során, együttesük 1-0-ra felülmúlta a brazilokat. A válogatott jelenlegi kapusa, Kavagucsi Josikacu jól emlékszik, hogy akkor nyolc-tíz bravúrjára volt szükség. "Jó volna, ha most sem kapnék gólt" - mutatott rá találóan.

Az ázsiaiak szakvezetője, a brazil Zico annyit jegyzett meg, a himnuszok alatt biztosan meghatódik majd, de utána Japán sikeréért fog dolgozni.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik