A Deportivo példáját idézik

GALAMBOS PÉTER, IZSÁNYI SZABOLCS, MONCZ ATTILAGALAMBOS PÉTER, IZSÁNYI SZABOLCS, MONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2005.04.07. 21:30
Címkék
Minden maradt tehát a régiben, az Inter a szezonbeli harmadik próbálkozásra sem tudott begyötörni legalább egy gólt Dida kapujába. Csodálkoznánk persze, ha a klubnál éppen ezt bánná bárki, vagy akár a nagy vetélytárs elleni nyeretlenségi sorozatot. Azzal kell inkább szembenézni, hogy - amint az olaszországi szaklapok kertelés nélkül rámutatnak - Roberto Mancini társulatának alig maradt esélye a továbbjutásra. Vagyis Dejan Sztankovics előzetesen megfogalmazott, őszinte szavaival élve: alighanem lőttek a szezonjának.
Mancini mester lesz persze az utolsó, aki ezt már most elismeri, és még csak azt sem mondhatjuk, hogy álomvilágban él. Lehetetlen küldetésről csakugyan nem beszélhetünk, jóllehet az olasz futballban mindenki tudja, a kétgólos hátrány a Milannal szemben általában túl soknak bizonyul. "Nem nyugszunk bele a sorsunkba, utóvégre kilencven perc még hátravan. Egy félidőn át biztosan mi voltunk a jobbak, a kétgólos különbséget csak Didának köszönheti a Milan. Hasonló produkció a jövő héten kis szerencsével sokkal többet érhet a mostaninál. Bármi megtörténhet a visszavágón, hogy mást ne mondjak, ha Adriano felépül, nyerőember lehet. Nem szólva arról, hogy Gattuso eltiltás miatt hiányozni fog, és szerintem Ambrosini nem tudja őt pótolni" - hangoztatta a vezetőedző, nem feledkezve meg az (ön)kritikáról sem. "Két nagyon hasonló gólt kaptunk, egyszerűen nem figyeltünk eléggé. Mintha aludt volna a védelem, amint jött be a labda" - tette hozzá fejcsóválva.

Andrij Sevcsenko a 2003-as elôdöntô után a 2005-ös negyeddöntôben is betalált az Inter kapujába a BL-ben
Andrij Sevcsenko a 2003-as elôdöntô után a 2005-ös negyeddöntôben is betalált az Inter kapujába a BL-ben
Andrij Sevcsenko a 2003-as elôdöntô után a 2005-ös negyeddöntôben is betalált az Inter kapujába a BL-ben
Szintén nem veszítette el az optimizmusát Giacinto Facchetti, az Inter elnöke, sőt ő már meg is találta a követendő példát, a Deportivo tavalyi bravúrját. Emlékezetes, hogy az előző szezon negyeddöntőjében a Milan otthon 4-1-es előnyt szerzett a spanyol csapat ellen, hogy aztán La Corunában 4-0-s verést kapva kiessen. "Ha nekik sikerült, mi is képesek vagyunk rá" - jelentette ki az egykori kitűnő bekk. Vitának itt nincs helye, de megjegyzendő, a piros-feketék védelme január 6. óta (Lecce, 5-2) nem kapott egy gólnál többet.

Május 25-én kidrül, melyik csapat emelheti magasba az áhított trófeát
Május 25-én kidrül, melyik csapat emelheti magasba az áhított trófeát
Május 25-én kidrül, melyik csapat emelheti magasba az áhított trófeát

Lapszemle
Corriere dello Sport (olasz)
„Az Inter egy félidôn keresztül a Milan fölé nôtt, de Stam fejese átszínezte az eget a San Siro fölött. Fontos játékosaik és kellô önbizalom hiányában a kék-feketék képtelenek voltak reagálni, engedték, hogy riválisuk úgy játszszon a második félidôben, ahogy szeret. Sevcsenkónak másfél hónapja tört el az arccsontja, mégsem habozott kockára tenni a frissen gyógyult testrészt, amikor a vendégvédôk között felugrott. Góljával gyakorlatilag eldôlt a párharc, mert elképzelhetetlen, hogy ez az Inter ez ellen a Milan ellen fordítani tudjon.”
La Gazzetta dello Sport
„Csak a csoda segíthet az Interen, a kettô nullás elôny szinte kockázatmentessé teszi a piros-feketék számára a visszavágót. Ez a meccs megmutatta, hogy hiába nem rosszabb egy csapat a másiknál, ha lélekben feladja, nincs esélye. Ugyancsak bebizonyosodott, hogy a nagyszerû együttesek egyebek között nagyszerû védelmükrôl ismerszenek meg – és ebben az összehasonlításban a Milan sokkal jobb.”
Carlo Ancelotti, a futballtörténelem egyik legóvatosabb edzője ugyancsak fütyül rá, miként vélekedik a közvélemény. "Elég kiegyenlített mérkőzés volt, a második sem lesz könnyebb, szóval nem vagyunk olyan kedvező helyzetben, mint sokan gondolják. Az Inter labdarúgói ezúttal is megmutatták, sok problémát tudnak okozni annak, aki nem koncentrál eléggé. Nyilván nekünk fognak esni, nekünk a saját játékunkkal kell majd törődnünk. A találkozó egyébiránt nagyjából úgy alakult, ahogy vártam. A döntő pillanatokban jók voltunk" - mondta józanul, majd Andrij Sevcsenkóról is ejtett egy-két szót. "Ha belegondolunk, milyen sérülésből épült föl csupán néhány napja, remek teljesítmény, hogy fejjel volt eredményes, egy zsúfolt szituációban. Úgy támadta meg a labdát, hogy mindenki számára nyilvánvalóvá vált, teljesen rendbe jött" - nyugtázta Ancelotti.

Ez utóbbi tényt egyébként megerősítette maga az érintett is. "Carlo odajött hozzám az öszszecsapás előtt, és megkérdezte, tökéletesen felkészültnek érzem-e magam, hogy pályára lépjek. Egy pillanatig sem hezitáltam, hogy mit feleljek, nagyon szerettem volna játszani. Az elején persze elővigyázatos voltam, nem könnyű ilyen hosszú kihagyás után belelendülni. Ráadásul a csapat is meglehetősen ideges volt, de később szerencsére minden összeállt" - emlékezett az aranylabdás ukrán.

Szavazás

Ki nyeri a Bajnokok Ligáját?

Ki nyeri a Bajnokok Ligáját?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik