Eljárás Mourinho ellen

G. P.G. P.
Vágólapra másolva!
2005.03.21. 23:53
Címkék
Szokatlanul kemény hangú közleményben tudatta az európai szövetség, hogy eljárást indít a Chelsea vezetőedzője, valamint a klub másik két alkalmazottja ellen. A dokumentum szerint José Mourinho, segédedzője, Steve Clarke, illetve Les Miles "megalapozatlan állításaikkal szándékosan mérgesítették el a légkört" a Barcelona elleni BL-nyolcaddöntő odavágója után. Mint ismeretes, Mourinho és stábja azzal állt elő, hogy Anders Frisk, a meccset vezető bíró a szünetben bement a Barcelona öltözőjébe.
Mourinhót megbüntetheti az UEFA
Mourinhót megbüntetheti az UEFA
Mourinhót megbüntetheti az UEFA
Mourinhót megbüntetheti az UEFA
Mourinhót megbüntetheti az UEFA
Mourinhót megbüntetheti az UEFA
A szemtanúk által elmondottak ezt nem támasztják alá, az UEFA tehát hazugsággal vádolja a szakembert és társait. Ügyüket a március 31-én összeülő fegyelmi bizottság fogja tárgyalni. William Gaillard, az UEFA szóvivője jelezte, számos szankció áll rendelkezésre, az egyszerű figyelmeztetéstől a pénzbüntetésen és az eltiltáson át egészen a csapat diszkvalifikálásáig - a bizottság dönti el, melyiket alkalmazzák. Gaillard hozzátette: onnan, ahol Mourinhóék álltak, nem is lehetett látni a Barcelona öltözőjének ajtaját.

Persze nem valószínű, hogy kizárnák a Chelsea-t a Bajnokok Ligájából, de mondjuk egy legalább kétmeccses eltiltás érzékenyen érinthetné az egyletet, hiszen Mourinho (akinek esetében súlyosbító körülmény, hogy nem jelent meg a kötelező sajtótájékoztatón) nem ülhetne le a kispadra a Bayern München elleni negyeddöntőn. Az UEFA szigorúsága egyébként vélhetően azzal magyarázható, hogy Frisk a neki és családjának címzett halálos fenyegetések hatására bejelentette visszavonulását.

Mourinho még erre a hírre is meglehetősen cinikusan reagált a minap, amivel nyilván nem könynyítette meg saját helyzetét. Jellemző, hogy Volker Roth, az UEFA bírói bizottságának elnöke felháborodásában "a labdarúgás ellenségének" nevezte őt, mire a portugál perrel kezdett fenyegetőzni.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik