Armstrong indul a hetedikért

G. R.G. R.
Vágólapra másolva!
2005.02.16. 22:59
Címkék
Ahogyan az borítékolható volt: Lance Armstrong hosszas titkolózás után szerdán bejelentette: rajthoz áll az idei Francia körversenyen, hogy megszerezze hetedik Tour-győzelmét is. Az amerikai kerékpáros a hivatalos Armstrong szurkolói klub honlapján (www.thepaceline.com) tette meg régen várt bejelentését.

"Már alig várom, hogy újra versenyezhessek, bár még nem vagyok ideális erőállapotban" - tette hozzá Armstrong, aki idei versenyprogramját is megismertette az érdeklődőkkel.


42. TROFEO LAIGUEGLIA (1.1-es kategória, Olaszország, 183 km): 1. Kim Kirchen (luxemburgi, Fassa Bortolo) 4:50:00, 2. Pellizotti (olasz, Liquigas-Bianchi) azonos idôvel, 3. Tiralongo (olasz, Panaria) a. i., 4. Frigo (olasz, Fassa Bortolo) a. i.

51. ANDALÚZ KÖRVERSENY (2.1-es kategória, Spanyolország). 3. szakasz, Vegas del Genil–Jaen (164 km): 1. Serge Baguet (belga, Davitamon-Lotto) 4:25:47, 2. Schreck (német, T-Mobile) a. i., 3. Reynes (spanyol, Illes Balears) a. i. Az összetettben: 1. Francisco Cabello Luque (spanyol, Valenciana) 13:00:29, 2. Moreno Fernández (spanyol, Relax) 1:30 p h., 3. Martínez Jiménez (spanyol, Valenciana) 2:36 p h.
Eszerint a Discovery Channel csapatkapitánya márciusban a Párizs-Nizzával kezdi a szezont, majd rajthoz áll a Flandriai körversenyen és az egyesült államokbeli Georgia körversenyen, amelyen - akárcsak a Tour de France-on - ő a címvédő.
Az elmúlt hetekben Armstrong többször hangoztatta, hogy a tavaszi klasszikusok mellett esetleg a Giro d’Italián is kipróbálná magát, máskor pedig az egyórás világrekord megdöntése került szóba. A radsport-news.com nevű német kerékpáros-hírügynökség információi szerint már 2004-ben eldőlt, hogy az amerikai szupersztár ott lesz az idei Touron, a csapat új főszponzora, a Discovery Channel ugyanis szerződésben kötötte ki: Armstrong köteles elindulni és a lehető legjobban szerepelni a 2005-ös és a 2006-os Tour de France-on egyaránt.


Szavazás

Megnyeri-e hetedszer is a Tourt Lance Armstrong?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik