Vissza a nemzetközi vérkeringésbe?

A. Z.A. Z.
Vágólapra másolva!
2005.01.07. 22:47
Címkék
Ki irányítja majd Kántorékat?
Ki irányítja majd Kántorékat?
Ki irányítja majd Kántorékat?
Ki irányítja majd Kántorékat?
Ki irányítja majd Kántorékat?
Ki irányítja majd Kántorékat?
Kántor Sándor, Mészáros Dömötör, Koch Róbert, Veres Péter, csak hogy a legismertebb neveket, a világ elitbajnokságaiban szereplő kiválóságainkat említsük. A lista persze nem teljes, helyszűke miatt a többi kitűnő légiós vagy éppen az idehaza rendre jó teljesítményt nyújtó játékosok neve lemaradt, de nem is ez a fontos. A lényeg az, hogy ezek a fiatalemberek együtt, a nemzeti mezt viselve végre ismét világversenyen szerepeljenek, mert egyértelmű, tehetségük erre jogosítaná fel őket. Mindazonáltal ez sajnos nem elég - menedzselés, pénz nélkül számunkra csak az álmok maradnak.

Remélhetőleg azonban már nem sokáig. Az 1980 és 1990 között a válogatottban 130-szor pályára lépő Filipovics Tamás legalábbis ezen mesterkedik: "A szövetség megbízásából, anyagi ellenszolgáltatás nélkül próbálok kialakítani egy koncepciót, amely hozzásegítheti sokra hivatott férficsapatunkat az előrelépéshez. E hónap közepén teszem az elnökség asztalára az elképzeléseimet, amelyeket vagy elfogadnak és bizalmat kapok, vagy sem. Terveim szerint a férfiválogatott a következő időben az összes rá vonatkozó nemzetközi és hazai szabályt elfogadva, önálló egységként működne. Támogatók bevonásával külön finanszíroznánk, menedzselnénk, külföldi tornákon indítanánk, visszavezetnénk a nemzetközi vérkeringésbe."

A tervek szépek, Világliga-indulásról is szólnak, ám a pillanatnyi helyzet szerint kapitánya sincs az együttesnek, ráadásul az idő sürget, május 6-án a tiszaújvárosi vb-selejtező lesz műsoron.

"A sportág helyzetét ismerjük, nem egyszerű, ám véleményem szerint nem is reménytelen. Ha a szövetségben rábólintanak a tervekre, a szövetségi kapitányt is megnevezzük, akinek a neve egyelőre titok. A tárgyalások menetére alapozva, no meg a nagy számok törvényét is szem előtt tartva bízom abban, hogy hamarosan újra figyelemreméltó eredményeknek örvendhetünk" - fogalmaztt az egykori röplabdázó, akinek ha elfogadják a beadványát, nem írnak ki pályázatot, ahogy arról az előzetes hírek szóltak. A sportág szerelmeseit természetesen foglalkoztatja, ki lesz a kapitány - nos, információnik szerint Botos Ferenc és Demeter György lehet a befutó, már amennyiben magyar mestert neveznek ki. Ugyanis neves külföldi szakemberről is suttognak...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik