Oscar újabb díjra pályázik

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2004.10.09. 22:17
Címkék
Az országúti Vk-sorozat kilencedik futama, a vasárnapi Párizs- Tours az idén a 110. születésnapját ünnepli. A legendás viadalt szinte teljesen sík terepen rendezik meg, így általában a világ legjobb sprinterei csatáznak a győzelemért.
Ami a sprintereket illeti, a Vk-futamon elmarad a Petacchi-
Zabel visszavágó, sőt Boonen is kidőlt a sorból. Az olasz Petacchi és a belga Boonen gyomorrontás miatt nem készülhetett fel rendesen, míg a vb-ezüstérmes német Zabel otthonában leesett a létráról, s eltörte a sarokcsontját.
Ragyogó sprinterekben így sem lesz hiány, elég csak az immár háromszoros világbajnok Oscar Freirét említeni, a Rabobank menőjét tartják a viadal első számú esélyesének, különösen azért, mert a spanyol kerekesnek még az összetett versenyben is vannak győzelmi esélyei.
A verseny Bodrogi László programjában is szerepelt, ám klubja, a Quick Step-Davitamon a Bettini, Bramati, Cretskens, Hulsmans, Nuyens, Paolini, Rogers, Tankink nyolcast nevezte a Vk-futamra - így a magyar kerekes ebben az évben már nem versenyez többet. Bodrogi útja így sem volt hiábavaló, a Crédit Agricole párizsi központjában találkozott új együttesének vezetőivel, akivel a felkészülés részleteiről tárgyalt, a hírek szerint már az ősz végén elkezdik a közös munkát.
Tv: Eurosport, 16.00 (élő). Internet: www.uci.ch

A Párizs-Tours legutóbbi győztesei
2003 Erik Zabel (német)
2002 Jakob Piil (dán)
2001 Richard Virenque (francia)
2000 Andrea Tafi (olasz)
1999 Marc Wauters (belga)
1998 Jacky Durand (francia)
1997 Andrej Csmil (ukrán)
1996 Nicola Minali (olasz)
1995 Nicola Minali
1994 Erik Zabel ---- O ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik