Galaktikus útikalauz: vissza a földre

KEMENCZKY ZOLTÁNKEMENCZKY ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2004.09.16. 11:12
Címkék
A galaktikusok elnevezést lassan el kellene felejteni a Real Madrid kapcsán. A 2002-es Bajnokok Ligája-döntő "visszavágóján" a Leverkusen lefocizta a pályáról a királyi gárdát. Camacho hamut szórt a saját fejére. Van Nistelrooy a Manchester United legeredményesebb gólvágója lett az európai kupákban. Alex Ferguson agyondicsérte a holland csatárt.
A csoport


Liverpool-Monaco 2-0 (1-0)
Gól: Cissé (22’), Baros (84’)

Rafael Benitez, a Liverpool edzője: - A kis lépések taktikájával kell előre haladnunk. Ez a győzelem egy újabb kis lépés volt. Jóllehet, még több gólt szerezhettünk volna, elégedettek lehetünk a 2-0-s győzelemmel, hiszen nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki.

Didier Deschamps, a Monaco edzője: - Veszíteni soha nem jó, de Liverpool nem az a hely, ahol könnyű játszani, így aztán nem sokkolt bennünket, hogy kikaptunk az Anfield Roadon. Nem a mi akaratunk érvényesült, minden területet át kellett engednünk a hazaiaknak.

Steven Gerrard, a Liverpool játékosa: - Volt, hogy nagyon szépen játszottunk, és minden jól működött. A Cissé gólja előtti helyzetet gyakoroltunk az edzésen is, jó volt látni, hogy élesben is megcsináltuk.

Flavio Roma, a Monaco kapusa: - Sokat vártak tőlünk, de nem sikerült megfelelnünk az elvárásoknak. A pálya minden részén elveszítettük a csatákat, így nem számíthattunk másra, mint a vereségre. Hiányzott belőlünk egy jó adag agresszivitás.

Deportivo La Coruna-Olympiakosz Pireusz 0-0

Javier Irureta, a hazaiak vezetőedzője a döntetlen ellenére elégedett volt csapata játékával, az eredménnyel, persze, nem. Dusan Bajevic, a görögök szakvezetője érthetően számszerűleg sem tartotta rossznak a 0-0-t. ---- B csoport


Bayer Leverkusen-Real Madrid 3-0 (1-0)
Gól: Krzynówek (39’), Franca (50’), Berbatov (55’)


Óriási pofont kapott Leverkusenben a Real Madrid. Az utóbbi időszakban súlyos válságokat megélt Bayer Leverkusen 3-0-ra kiütötte az előszeretettel "galaktikusoknak" nevezett hispán sztárcsapatot. Ráadásul Zinedine Zidane-nak kificamodott a jobb válla, s emiatt legalább három hétig nem állhat Jose Antonio Camacho vezetőedző rendelkezésére. A francia klasszis az első félidő utolsó percében sérült meg, amikor Roque Juniorral "légicsatát" vívott a labdáért.

Klaus Augenthaler, a Bayer Leverkusen edzője: - Már négy egyre kellett volna vezetnünk a félidőben, de aztán a legjobb pillanatban szereztünk ismét gólokat, és megmutattuk, hogy képesek agyunk jól futballozni. Remélem, ezt most már a játékosaim is elhiszik majd.

José Antonio Camacho, a Real edzője: - Enyém a felelősség, mert láthatóan nem tudtam olyan szellemben pályára küldeni a játékosaimat, amilyenre egy ilyen mecsen szükség van. Hatvan percen keresztül lefutballoztak bennünket, csak az utolsó fél órában tudtunk nyomást gyakorolni az ellenfélre. A Leverkusen játékosai nagy lelkesedéssel játszottak. Egyértelműen ők voltak a jobbak.

Bernd Schneider, a Leverkusen védője: - Jól használtuk ki a lehetőségeinket, és ez döntőnek bizonyult. Nem mi vagyunk az új galaktikusok. Ha azok lennénk, nem kaptunk volna ki a Mainztól.

Carsten Ramelow, a Leverkusen csapatkapitánya: - A Real Madrid volt az ellenfél, ez motivált bennünket ennyire.


AS Roma-Dinamo Kijev - 0-1-nél félbeszakadt
Gól: Gavrancsics (29')
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) súlyos büntetéssel sújthatja az AS Roma labdarúgóklubot, mert szerda este Anders Frisk svéd játékvezetőt fejbe dobták a Roma-Dinamo Kijev Bajnokok Ligája-összecsapáson a római Stadio Olimpicóban. A meccs a felénél, 1-0-s kijevi előnynél félbeszakadt, mert a vérző fejű Frisk nem vállalta a folytatást.
Az (UEFA) fegyelmi bizottsága még csütörtökön összeül az ügyben. ---- C csoport

Ajax Amsterdam-Juventus 0-1 (0-1)
Gól: Nedved (42’)

A cseh Pavel Nedved briliáns, jobb külsővel a felső sarokba küldött lövésével nyert a megerősödött Juve Amszterdamban.

Fabio Capello, a Juventus edzője: - Nagyszerű első félidőt produkáltunk, és csak a második játékrész első húsz percében kényszerültünk védekezésre. Elégedett vagyok, hiszen két nehéz idegenbeli mérkőzéssel kezdtük az idényt, és mindkét meccset megnyertük.

Ronald Koeman, az Ajax edzője: - Az első félidőben elfelejtettük, mit kell játszanunk. Túl sok volt a hosszú átadásunk, s képtelenek voltunk a Juventus kapuja előtt tartani a labdát. Ha nincs nálad a labda, nem te irányítod a meccset, és akkor védekezésre kényszerítenek. Csalódott vagyok, és azt gondolom, a második félidei játékunk alapján többet érdemeltünk volna. Csak szerencsénk nem volt.

Maccabbi Tel Aviv-Bayern München 0-1 (0-0)
Gól: Makaay (64’ - 11-esből)


Felix Magath, a Bayern edzője: - Elégedett vagyok az eredménnyel, remélem, később tudunk építeni rá. Az első félidőben nyújtott teljesítményünktől nem voltam boldog, mert védekeznünk kellett. Schweinsteiger beállítása után sok minden megváltozott, és sikerült kiharcolnunk egy büntetőt. ---- D csoport


Olympique Lyon-Manchester United 2-2 (2-0)
Gól: Cris (35'), Frau (45'), illetve Van Nistelrooy (56', 61')

Ruud van Nistelrooyt emeli pajzsra a nemzetközi szaksajtó azt követően, hogy a holland támadó a második félidőben rövid idő alatt kiegyenlítette csapata kétgólos hátrányát Lyonban. Ezzel a duplával ő lett az MU legeredeményesebb gólvágója az európai kupaporondon, eddig a skót Denis Law-val közösen tartotta a csúcsot. Van Nistelrooy most 30 találatnál jár a kontinentális kupákban manchesteri játékosként, Law 28-szor volt eredményes.

Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere: - A gólok változtatják meg a mérkőzéseket, és Van Nistelrooy ma változtatott a dolgok menetén. Denis Law minden idők egyik legjobbja volt, és most Ruud megdöntötte a házi rekordját. Fantasztikus játékos, nem lehet eleget dicsérni a formáját, hiszen négy hónap alatt most másodszor lépett pályára.

Ruud Van Nistelrooy : - Nagy megtiszteltetés nekem, hogy egy ilyen fantasztikus játékossal egy lapon említik a nevem. Hihetetlen, amit korábban a klubért tett. Nagyon büszke vagyok. A sérülésem után nagyon sokat dolgoztam, és boldog vagyok, hogy ez gólokban is megmutatkozott.

Paul Le Guen, a Lyon edzője: - Elégedett vagyok a látottakkal, a mérkőzés nagy részében remekül játszottunk. Nagy akaraterő mutatkozott meg a futballunkban, akkor sem adtuk fel, amikor a United kétgólos hátrányból egyenlített. Tíz-tizenöt percig kerültünk hullámvölgybe, s ez elég volt az ellenfélnek.

Fenerbahce-Sparta Praha 1-0 (1-0)
Gól: Van Hooijdonk (16’)

Pierre van Hooijdonk,, a mérkőzés egyetlen góljának szerzője: - Nem játszottunk jól, nem sikerült sok helyzetet kialakítanunk, és egy kicsit szerencsések vagyunk, hogy győzni tudtunk. Fejlődnünk kell, ha tovább akarunk jutni a csoportból.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik