Zabriskie pont kibírta

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2004.09.14. 21:21
Címkék
A Spanyol körverseny első pihenőnapja előtt még egy 165 kilométeres, szinte folyamatosan emelkedő szakasz várt a karavánra, a távot ráadásul csaknem 35 Celsius-fokos hőségben kellett megtenni.
Zabriskie újabb szakaszgyôzelmet szállított a Vueltát uraló US Postalnak
Zabriskie újabb szakaszgyôzelmet szállított a Vueltát uraló US Postalnak
Zabriskie újabb szakaszgyôzelmet szállított a Vueltát uraló US Postalnak
Zabriskie újabb szakaszgyôzelmet szállított a Vueltát uraló US Postalnak
Zabriskie újabb szakaszgyôzelmet szállított a Vueltát uraló US Postalnak
Zabriskie újabb szakaszgyôzelmet szállított a Vueltát uraló US Postalnak
A fárasztó hegyietapok után nem csoda, hogy néhány kerekesnek lankadt a figyelme, ez okozhatta azt a bukást, amelyben a spanyol Valverde járt a legrosszabbul: az összetett verseny második helyezettje szinte mindenhol megütötte magát, a meze cafatokban lógott róla, de szerencsére fel tudott ülni a tartalék kerékpárra, és folytatta a versenyt.
A mezőny visszavett a tempóból, megvárta a Kelme lassan felzárkózó csapatkapitányát, eközben a harmadik kilométer óta szökésben lévő amerikai David Zabriskie majd’ húszpercesre tornászta fel az előnyét. Csapattársai, az aranyszínű trikót védő US Postal kerekesei természetesen nem szervezték meg az üldözést, sőt jó ideig egyik gárda sem szánta rá magát, hogy előreküldje embereit, végül a sprinterek csapatai vállalták ezt a szerepet.
Mint később kiderült, hiába.
A cél felé vezető út ugyan folyamatosan emelkedett, ám a szélcsendben a korábbi amerikai időfutambajnok jól haladt, s bár Zabriskie előnye fokozatosan csökkent, pont kibírta: 1:11 perccel a mezőny előtt ért célba, siker koronázta tehát a 160 kilométeres szökést.
Az összetett élcsoportjában nem történt jelentős változás, továbbra is Floyd Landis vezet. A karaván szerdán Spanyolország délkeleti csücskébe, Almeríába költözködik, tizenegy fárasztó szakasz után fújhatnak egyet a kerékpárosok. ---- "Napok óta be van gyulladva a torkom, antibiotikumokkal kezeltek, a hétfői szakaszon százhúsz kilométer után még előttünk állt egy második és egy első kategóriás hegy, egyszerűen nem maradt erőm a folytatáshoz - mondta Bodrogi László. A Vuelta a Espana első magyar indulója a 10. szakasz során feladta a versenyt, s már a lyoni repülőtéren érte telefonhívásunk. - A csa- patvezetők nem hibáztattak, tudták, hogy a torokgyulladás miatt milyen állapotban vagyok, de reménykedtek benne, hogy átvészelem ezt a szakaszt. Összességében nem ment rosszul a kerékpározás a spanyol versenyen, persze azt sem mondhatom, hogy fényesen sikerült volna."
A belga Quick Step-Davitamon 27 esztendős magyar versenyzője - aki jövőre már a francia Crédit Agricole mezét viseli majd - legközelebb a veronai világbajnokság egyéni időfutamában áll rajthoz, a vb mezőnyversenyén viszont nem indul.
"A mezőnyverseny pályája nagyon nehéz lesz, nekem egyáltalán nem kedvező, aligha rúgnék ott labdába. Az időfutam pályáján is van egy kisebb hegy, de talán nem lesz vészes. Az olimpiai szereplés számomra is nagy csalódás volt, a Vuelta időfutamából viszont nem tudok messzemenő következtetéseket levonni, elképzelhető, hogy a betegségem is rányomta a bélyegét. A nyolcadik szakaszon kis áttételekkel forgattam a lábam, nagyobbakat, amilyeneket egyébként szoktam, most nem tudtam volna átforgatni. Ráadásul az utolsó tíz kilométeren nem tudtam rákapcsolni, pedig az időfutamok vége nekem általában nagyon jól megy. Nem tudom, ezután mire lehetek képes Veronában, de igyekszem jól felkészülni a világbajnokságra." ---- 59. Vuelta a Espana

11. szakasz, San Vicente del Raspeig-Caravaca de la Cruz (165 km): 1. David Zabriskie (amerikai, US Postal) 4:05:30, 2. Petacchi (olasz, Fassa Bortolo) 1:11 p h., 3. O’Grady (ausztrál, Cofidis) azonos idővel, 4. Zanotti (olasz, Vini Caldirola) a. i., 5. Zabel (német, T-Mobile) a. i., 6. Garzelli (olasz, Vini Caldirola) a. i.
Az összetettben: 1. (aranyszínű trikóban) Floyd Landis (amerikai, US Postal) 40:30:33, 2. Valverde (spanyol, Kelme) 9 mp h., 3. Mancebo (spanyol, Banesto) 29 mp h., 4. Nozal (spanyol, Liberty Seguros) 32 mp h., 5. Heras (spanyol, Liberty Seguros) 47 mp h., 6. Beltrán (spanyol, US Postal) 59 mp h. Következik: szerda, pihenőnap. Internet: www.lavuelta.com

Nürberger Altstadt (1.3-as kategória, Németország)
1. Sebastian Siedler (német, Wiesenhof) 4:01:56, 2. Kopp (német, Lamonta) a. i., 3. Korff (német, T-Mobile) a. i., …52. Ullrich (német, T-Mobile) 24 mp h.

Pécsi kupa, 10. futam
Egyéni időfutam (18 km). Férfiak: 1. Csomor Zoltán (Pécsi KSE) 39:25, 2. Rück (Pécsi KSE) 39:44, 3. Vörös (Pécsi KSE) 40:54. Nők: 1. Bischof Gabriella (Szekszárdi SZKE) 49:34, 2. Prantner (Szekszárdi SZKE) 55:20, 3. Keszthelyi (Lesti KSK) 55:45. A Pécsi Kupa összetett végeredménye. Férfiak: 1. Ivanics Gergely (Pécsi KSE) 72 pont, 2. Csomor 56, 3. Rück 39. Nők: 1. Keszthelyi Szabina 18, 2. Bischof és Jéges (Spin-Box) 17-17

Női országúti világkupa-viadal, Nürnberg
A végeredmény: 1. Petra Rossner (német) 2:53:49, 2. Brodka (német), a. i., 3. Wood (ausztrál) a. i. A Vk-összetett végeredménye: 1. Oenone Wood 334 pont, 2. Rossner 293, 3. Brodka 229
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik