Véget érhet a hazai uralom

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2004.09.03. 21:43
Címkék
"Hét hegyibefutó és négy időfutam vár ránk, az biztos, hogy egyikünk sem fog unatkozni. Rendkívül nehéz lesz az idei Vuelta" - foglalta össze tömören a lényeget Roberto Heras, a Spanyol körverseny kétszeres győztese. A szervezők igen nehéz útvonalat állítottak össze a három legrangosabb háromhetes közé tartozó körversenyre, de nem csupán ez jelent garanciát arra, hogy az elmúlt esztendők egyik legizgalmasabb viadalát láthatjuk az előttünk álló hetekben.
Heras a harmadik sikerére hajt
Heras a harmadik sikerére hajt
Heras a harmadik sikerére hajt
Heras a harmadik sikerére hajt
Heras a harmadik sikerére hajt
Heras a harmadik sikerére hajt
Ezúttal ugyanis a nagyágyúk többsége elfogadta a meghívást - talán csak a szakterület legjobbja, az amerikai Armstrong, illetve az 1999-es győztes német Ullrich hiányzik majd -, indul többek között az olimpiai bajnok amerikai Hamilton, aki hátsérülése miatt idő előtt fejezte be a Francia körversenyt, a kazah Vinokurov, aki sérülése miatt el sem indulhatott a Touron, az olasz Cunego, aki bizonyítani akarja, hogy nem véletlenül nyert a Giro d’Italián, de az olasz Caucchioli és Garzelli vagy az orosz Mencsov is esélyes lehet az összetett versenyben - egyáltalán nem biztos, hogy folytatódik a spanyol kerekesek 1999 óta tartó "uralma". Hozzá kell tenni, a hazai elit ezúttal is a Vueltára koncentrál, a címvédő Heras mellett Nozal, Igor González de Galdeano, Valverde, Astarloa, Aítor González, Zubeldia, Mancebo, Pecharroman, Sevilla és Sastre is az aranyszínű trikóra pályázik, sőt, indul Joseba Beloki is, aki Franciaországban már többször bizonyított, saját hazájában viszont még nem mutatta meg magát a nemzeti körversenyen.

A sprinterek különversenye sem lesz unalmas, hiszen rajthoz áll az olasz Petacchi és Paolini, a német Zabel, az ausztrál O’Grady, a spanyol Freire, valamint a holland Van Heeswijk is, kérdés, melyikük hogyan vészeli át a hegyi szakaszokat.
Számunkra mindenképpen különleges lesz az 59. Spanyol körverseny, hiszen a Vuelta történetében először indul magyar versenyző, Bodrogi László személyében. A Quick Step-Davitamon profija elsősorban az egyéni időfutamokon kamatoztathatja tudását, s bizonyára igyekszik majd feledtetni a vártnál rosszabbul sikerült olimpiai szereplését. Bodroginak köszönhetően immár csak a Giro d’Italia lesz a magyarok számára "szűz terület", reméljük, már az sem sokáig. A Spanyol körverseny szombaton 28 kilométeres csapatidőfutammal rajtol, ezen már nem vehet részt az olasz Francesco Casagrande és a spanyol Carlos Román Golbano, mivel az előzetes vérvizsgálat során a haematokritszintjük magasabb volt a megengedettnél.

További versenyek:
13. TROFEO MELINDA (1.2-es kategória, Olaszország, 194 km): 1. Davide Rebellin (olasz, Gerolsteiner) 5:01:00, 2. Tiralongo (olasz, Panaria) 1 mp h., 3. Frigo (olasz, Fassa Bortolo) 3 mp h.
BRIT KÖRVERSENY (2.3-as kategória). 2. szakasz, Leeds-Sheffield (172 km): 1. Mauricio Ardila (kolumbiai, Chocolade Jacques) 4:26:26, 2. Nuyens (belga, Quick Step-Davitamon) 1 mp h., 3. Savoldelli (olasz, T-Mobile) azonos idővel. Az összetettben: 1. Mauricio Ardila 9:27:39, 2. Nuyens 5 mp h., 3. Leblacher (francia, Crédit Agricole) a. i.
23. HESSEN KÖRVERSENY (2.3-as kategória, Németország). 2. szakasz, Giessen-Wiesbaden (154 km): 1. Roberto Lochowski (német, Wiesenhof) 4:05:42, 2. Hondo (német, Gerolsteiner) 2:02 p h., 3. Von Kleinsorgen (német, Lamonta) a. i. Az összetettben: 1. Unai Yus Kerejeta (spanyol, Brioches) 8:48:02, 2. Hondo 4 mp h., 3. Tesar (cseh, ZVVZ) a. i.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik