Hamilton is indul

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2004.09.01. 20:54
Címkék
Az athéni olimpia egyéni időfutamversenyének aranyérmese, az amerikai Tyler Hamilton is ott lesz a szombaton rajtoló 59. Spanyol körverseny mezőnyében.
A Phonak 33 esztendős csapatkapitánya júliusban hátfájdalmai miatt feladta a Tour de France versenyét, ám a sérülése rendbe jött, így láthatjuk a három legrangosabb körversenye közé tartozó Vuelta a Espanán. "A szezonnak ezt az időszakát rendszerint már az Egyesült Államokban szoktam tölteni, fura lesz egy ilyen rangos versenyen ősszel elindulni. Az edzéseken már nem jelez a hátam, és az is igaz, hogy nem lesz rajtam olyan nyomás, mint a Tour de France-on, de hogy ez eredményekben mit jelent, azt majd meglátjuk" - magyarázta Hamilton.

Hamilton: olimpia után Vuelta
Hamilton: olimpia után Vuelta
Hamilton: olimpia után Vuelta
A második újdonsült országúti olimpiai bajnok, az olasz Paolo Bettini nem lesz az indulók között, de klubja nevezte az első számú magyar kerekest, Bodrogi Lászlót, aki először képviseli hazánkat a rangos viadalon.
A francia Cofidis ellenben elviszi olimpiai bajnokát, a pályán párosversenyben aranyérmet szerző Stuart O’Grady az olasz Petacchival és a német Zabellel csatázhat majd a gyorsasági pontverseny első helyéért.
Indul az idei Giro d’Italia győztese, az olasz Damiano Cunego is, akinek egyik segítője a világranglista élmezőnyében tanyázó Danilo Di Luca lesz majd. A korábbi győztesek közül a spanyol Roberto Heras és honfitársa, Aitor González is harcba indul a győzelemért.


Szavazás

Bodrogi László a Vueltán. Mit vár?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik