Millar már nem világbajnok

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2004.08.05. 21:17
Címkék
Bodrogi László számára nem sikerült túl jól az olimpiai főpróba, az athéni játékok előtti utolsó versenyén, a GP Citta di Camaiorén nem ért célba. A Quick Step-Davitamon magyar profija az olasz viadalra kocsival érkezett, innen ugyanis már magával vitte azokat a kerékpárokat, amelyekkel Görögországban fog versenyezni.
Az NSO ajánlja:

Minden, amit a kerékpár olimpiai részvételéről tudni kell

A helyszín, az időpont, az esélyesek, a magyarok, a történelem...

Szavazzon olimpiai esélyeinkre!

Ők a legszebbek
Az NSO ajánlja:

Minden, amit a kerékpár olimpiai részvételéről tudni kell

A helyszín, az időpont, az esélyesek, a magyarok, a történelem...

Szavazzon olimpiai esélyeinkre!

Ők a legszebbek
Bodrogi augusztus 10-én Lyonból repül Athénba, míg az országúti "csapat" hivatalos kísérője, dr. Bodrogi László, a versenyző édesapja ugyanazon a napon Budapestről érkezik a görög fővárosba.
Bodrogihoz is kapcsolódik a hír: David Millart megfosztották a tavaly ősszel megszerzett világbajnoki címétől, így értelemszerűen minden versenyző egy helyet előrelépett a rangsorban. A magyar kerekes esetében ez nem túl lényeges, hiszen a 15. helyett a 14. helyezés szerepel majd az eredménylistáján, ám klubtársa, az ausztrál Michael Rogers annál boldogabb lehet: immár ő a hamiltoni világbajnokság egyéni időfutamának aranyérmese. A brit kerékpáros-szövetség nem csak címétől fosztotta meg Millart: a skót kerekes kétéves eltiltást kapott - és nem indulhat az olimpián -, ezenfelül 2000 svájci frankra megbüntették, és törölték a 2003-as Dauphiné Libérén, illetve a 2001-es Vuelta a Espanán elért eredményeit.
A 27 esztendős Millar házában júniusban két üres EPO-fiolát talált a francia rendőrség, majd a kihallgatások során a Cofidis versenyzője beismerte: 2001-ben és 2003-ban több alkalommal is használta a tiltott teljesítményfokozó szert. ---- E ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik