Kropkó Péternek a hawaii vb-indulás a tét

G. R.G. R.
Vágólapra másolva!
2004.07.24. 22:52
Címkék
Kropkó Péter májusban megnyerte a japán Ironman-bajnokságot, s ezzel kiharcolta a hagyományos hawaii világbajnokságon való indulás jogát  az viszont csak vasárnap dől el, hogy indul-e az októberi viadalon. A föld túloldalára eljutni ugyanis igen költséges, a fedezetet egy jó eredmény garantálná a svájci Ironman-bajnokságon.
Nem ismeretlen számára ez a verseny, hiszen Zürichben már kétszer diadalmaskodott, s többször állhatott a dobogón, ám a "legfrissebb" emlékek nem túl jók, Kropkó Péter ugyanis tavaly defekt miatt kénytelen volt feladni a küzdelmet.

Kropkó Péter számára a zürichi verseny ugródeszkát jelenthet a világbajnoksághoz
Kropkó Péter számára a zürichi verseny ugródeszkát jelenthet a világbajnoksághoz
Kropkó Péter számára a zürichi verseny ugródeszkát jelenthet a világbajnoksághoz
"Jól sikerült a felkészülésem, remek erőben érzem magam. A zürichi Európa legkeményebb Ironman-pályája, de az idén a mezőny is erősebb lesz, mint korábban. A legerősebb ellenfelek közé kell sorolni két világbajnokot, a svájci Olivier Bernhard-t és a német Norman Stadlert, de számolni kell a svájci Riesennel és Mauchhal, valamint a francia Bastie-val. Ezúttal legalább jó időt jósolnak a verseny napjára, de ezt itt nem szabad elkiabálni, errefelé meglehetősen szeszélyes az időjárás ilyenkor" – tájékoztatott a 41 éves klasszis.
A svájci viadalon a versenyzőkre 3.8 kilométer úszás, 180 kilométer kerékpározás és 42.195 kilométer futás teljesítése vár, a verseny alakulását a www.ironmanlive.com internetes oldalon vasárnap reggel 7 órától élőben követhetik nyomon az érdeklődők.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik