A negyedikre hajt a Zilina

KOZMA GYULAKOZMA GYULA
Vágólapra másolva!
2004.07.23. 20:50
Címkék
Csonka fordulóval (a Trnava Intertotó-kupabeli kötelezettségei miatt elhalasztotta a bajnok Zilina elleni összecsapását), de a hét végén megkezdődik a 12. önálló szlovák bajnokság.
Már csak egyetlen olyan csapat, az Inter van a mezőnyben, amely az eddigi összes kiírásban ott volt, illetve ott van a rajtnál, miután két hű társa kihullott a rostán. A leghíresebb szlovák gárda, a hajdani KEK-győztes Slovan a tavasszal elköszönt az első osztálytól, míg a kétszeres bajnok 1. FC Kosice megszűnt.Azonban hiába a patinás múlt, az Intert talán még udvariasságból sem sorolják a favoritok közé, szemben a Zilina, Banská Bystrica, Petrzalka trióval, ebből is elsősorban a címvédő zsolnai gárdával. A klubnak rendezett az anyagi háttere, bírja a városi önkormányzat támogatását, és szlovák szinten kulturált futballt játszik. A kispadon továbbra is Ladislav Jurkemík ül, aki az előző idény végén beugróként vállalta el az együttes irányítását, amely akkoriban messze volt az aranytól. Neki azonban sikerült megreguláznia az önelégültségre hajlamos játékosokat, a csapatnak bajnoki cím, neki pedig új szerződés járt ezért.A Banská Bystrica legutóbb újoncként óriási meglepetésre szinte végig vezette a tabellát, és csak a rosszabb egymás elleni mérlegével szorult a zsolnaiak mögé. A csapat temperamentumos edzője, az egykoron az Újpestnél dolgozó Molnár László jól ismert Magyarországon is, csakúgy, mint a csapat két erőssége, Frantisek Kunzo és Robert Semeník.Csalódást keltő nyolcadik helye ellenére bajnoki esélyeket táplál a kupagyőztes pozsonyi Artmedia Petrzalka is. A Duna jobb partján festőien szép stadionban székelő fővárosi csapat keretében is van két hajdani magyarországi légiós – Marek Krejcí és a cseh Daniel Tchur. És még egy jól ismert név: az újonc FC Rimavská Sobota játékoskeretében szerepel Pinte Attila is. A rimaszombatiak igazoltak egy magyarországi labdarúgót is, Novák Jánost, a Nyíregyháza középpályását.A Marsuperliga 2004–2005-ös kiírásának résztvevői
Zilina (1.), Banská Bystrica (2.), Ruzomberok (3.),Trnava (4.), Trencín (5.), Dubnica (6.), Inter (7.), Petrzalka (8.), Púchov (9.), Rimavská Sobota (újonc)
Zárójelben a csapatok előző idényben elért helyezését tüntettük fel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik