Jó a forma, de még több kell

SEBASTIAN TAMÁSSEBASTIAN TAMÁS
Vágólapra másolva!
2004.07.22. 22:12
Címkék
A múlt század elején vitézkedő Wladyslaw Pytlasinski tiszteleletére Varsóban megrendezett, hagyományos Lengyel Nagydíjon vett részt a magyar kötöttfogású különítmény.
Az 55 kilós Majoros István többek között a tavalyi világbajnok Darius Jablonskit legyőzve végzett az első helyen – noha még mindig fájlalja könyökét. Az öttagú különítményből sajnos csak ő szólt bele az éremcsatákba, a másik négy birkózó nem jutott a négy közé.

Majoros István (jobbra) könyökfájdalmai ellenére végzett az élen
Majoros István (jobbra) könyökfájdalmai ellenére végzett az élen
Majoros István (jobbra) könyökfájdalmai ellenére végzett az élen
Komáromi Tibor szakágvezető igazából senkivel sem elégedetlen. "Mindenki jó formában birkózott, és jól helytállt. Még a leghátrébb végző Berzicza Tamás is. Persze akad még fejlesztenivalója az összpontosításán, ám csoportjában mindkét ellenfele remek birkózó, Mihalovics például az idei Eb bronzérmese, nem szégyen tőle kikapni, ám az olimpián ennél több kell majd. Virág Lajos is remekül helytállt, Lisztvan idén és tavalyelőtt is Eb-érmes volt. Lajos a világbajnok Lidbergtől úgy kapott ki, hogy ő vezetett 2:0-ra, innen egyenlített a svéd, és egyetlen intésen múlt a győzelem."
Az öt olimpiai résztvevő közül egyedül a 66 kilós Füredy Levente nem lépett szőnyegre a lengyel versenyen, őt Komáromi pihentette. "Levi idén megnyerte a Bolgár és a Magyar Nagydíjat is, úgy gondolom, nem szükséges végképp kiteregetni lapjainkat." A helyette indított Dreschler Attila szintén alaposan helytállt, fehérorosz és ukrán ellenfeleket vert meg, s csak a vb-döntőt is megjárt Manszurovval szemben maradt alul.
Deák Bárdos Mihály a rendkívül erős nehézsúlyú mezőnyben már a csoportjában összefutott egy nagyágyúval, nevezetesen az orosz Jurij Patrikejevvel, akivel szemben a 2002-es seinäjoki Eb-döntőben már alulmaradt. Ezúttal kilenc perc után 1:1 volt az állás, a magyar kapaszkodásból, az orosz pörgetésből szerzett pontot. "Felesleges foglalkoznunk a bírókkal, de annyit azért megjegyeznék, hogy az ukrán bíró hárommal többször intette meg Misit, mint az oroszt… És a hosszabbítás végén is kiosztott egy intést, amikor egyrészt már nem szokás, másrészt ekkor már látszott, ez a meccs bírói döntéssel dől el" – kommentálta az esetet Komáromi.
A magyar nehézsúlyú végül ötödik lett. Nem történt tragédia, Patrikejevtől nem szégyen kikapni. Csakhogy Athénban az aranyérmet az nyeri, aki egyetlen ellenfelétől sem kap ki, és a bírók ténykedésén is felülkerekedik…

Kötöttfogású Lengyel Nagydíj, Pytlasinski-emlékverseny, Varsó
A magyarok eredményei és az érmesek. 55 kg (7 induló). Csoportmérkőzések: Majoros István–D. Jablonski (lengyel) 4:2, Majoros–Nyblom (dán) 2:0. A 3. helyért: D. Jablonski (lengyel)–Hocko (cseh) 3:0. Döntő: Majoros–P. Jablonski (lengyel) 6:0. 60 kg (15). A 3. helyért: Kwit (lengyel)–Hall (amerikai) 4:0. D: Kohl (német)–Antonkin (orosz) 3:1. 66 kg (20). Cs: Dreschler Attila–Zsuk (fehérorosz) 3:2, Dreschler–Georkjan (ukrán) 3:2, F. Manszurov (azeri)–Dreschler 9:1. A 3. helyért: Zamunduridis (német)–Manszurov (azeri) 3:1. D: Parfilkin (orosz)–Zawadzki (lengyel) 3:0. …8. Dreschler Attila. 74 kg (20). Cs: Kinjov (fehérorosz)–Berzicza Tamás 2:0, Mihalovics (fehérorosz)–Berzicza 3:1. A 3. helyért: Schneider (német)–Kogut (lengyel) 3:3 – bírói döntéssel Schneider nyert. D: Kinjov (fehérorosz)–V. Aszlanov (azeri) 3:0. …18. Berzicza Tamás. 84 kg (19). A 3. helyért: Soukup (cseh)–Sabanov (ukrán) 3:1. D: Makaranka (fehérorosz)–Kruglik (fehérorosz) 4:1. 96 kg (21). Cs: Virág Lajos–Batura (fehérorosz) 3:0, Virág–Lisztvan (fehérorosz) 5:1, Lidberg (svéd)–Virág 2:2 – bírói döntéssel Lidberg nyert. A 3. helyért: Mindaugas (litván)–Csaidze (kirgiz) 2:1. D: Lidberg (svéd)–Lowney (amerikai) 4:0. …5. Virág Lajos. 120 kg (13). Cs: Deák Bárdos Mihály–Vala (cseh) 4:0, Patrikejev (orosz)–Deák Bárdos 1:1 – bírói döntéssel Patrikejev nyert, Deák Bárdos–Gul (török) 2:1. A 3. helyért: Mizgaitis (litván)–Giorgadze (grúz) 2:2 – bírói döntéssel Mizgaitis nyert. D: Gardner (amerikai)–Patrikejev (orosz) 2:0. …5. Deák Bárdos Mihály
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik