Gross: tökéletes futballt!

G. P.G. P.
Vágólapra másolva!
2004.07.16. 21:17
Címkék
Szombaton indul a svájci bajnokság, amellyel kapcsolatban a legfontosabb kérdés: lesz-e esélye valakinek megverni vagy legalább megszorítani a címvédő Baselt?
Christian Gross társulata legutóbb 13 pontos előnnyel lett első – 36 mérkőzésen mindöszsze három vereséget szenvedve."A mennyiségi és minőségi szempontokat figyelembe véve is ez a legerősebb keret, amellyel valaha együtt dolgoztam Bázelban. Az a célunk, hogy tökéletes futballt játsszunk" – riogatta az ellenfeleket Gross. Nyilatkozata első fele józan megállapítás, elvégre felettesei megszerezték a Hannovertől Corea Klebert, a Lille-től Mile Szterjovszkit, a Grasshopperstől Mladen Petricet, s még arra is volt gondjuk, hogy az öregedőfélben lévő kapusnak, Pascal Zuberbühlernek megfelelő konkurenciája legyen, a Sturm Graztól átcsábított Thomas Mandl személyében.A legjobb eséllyel tán a Young Boys veszi fel a versenyt a piros-kékekkel. A csapat meglepetésre végzett a második helyen az előző idény végén, igaz, azóta elveszítette Gaetano Giallanzát (Aarau) és Leandro Fonsecát (Hannover). Érkezett viszont egy fiatal brazil támadó, Francisco Neri – némi fürgeség el is kél majd a csatársorban a 35 éves Stéphane Chapuisat mellett…A Servette-nél volt a legnagyobb a mozgás a nyáron: 15-en távoztak, 16-an jöttek, úgyhogy Marco Schällibaum vezetőedzőnek nem lesz könnyű dolga. A csapnivaló évadot záró Grasshoppers is igyekezett frissíteni, elment Fabrice Borer, Fernando Gamboa, Mihai Tararache, Feliciano Magro, Ionel Gane és a fent említett Petric, őket Tarik Csihab, André Muff, Gerardo Seoane és Rogerio próbálja pótolni.A svájci bajnokság 2004–2005-ös kiírásának résztvevői
Basel (1), Young Boys (2), Servette (3), Zürich (4), St. Gallen (5), Thun (6), Grasshoppers (7), Aarau (8), Xamax (9), Schaffhausen (újonc)
A csapatok neve után zárójelben az előző idényben elért helyezésüket tüntettük fel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik