Negyvenöt perc unalom után azért futballoztak is

G. P.G. P.
Vágólapra másolva!
2004.06.06. 22:53
Címkék
LETTORSZÁG–Azerbajdzsán 2–2 (0–0)
Riga, 8000 néző
V: Halsonlahti (finn). G: Verpakovskis (53.), Zemlinskis (82. – 11-esből), ill. Gulijev (55.), M. Gurbanov (74. – 11-esből)
LETTORSZÁG: Piedels – Zirnis, Stepanovs, Zemlinskis, Blagonadezdins (Korablovs, 62.) – Bleidelis (Lobanovs, 46.), Laizans (Miholaps, 86.), Astafjevs, Rubins – Verpakovskis (Stolcers, 64.), Rimkus (Prohorenkovs, 46.)
AZERBAJDZSÁN: Kramarenko – Agajev, Kasad, Sukurov, Gulijev, Kafael, M. Gurbanov (I. Grubanov, 75.), Mammadov, G. Gurbanov (Abdulajev, 90.), Ponomarjev, Vabijev

Úgy tűnt, a lettek megfelelően szerény képességű ellenfelet választottak a mindenki által oly sokat emlegetett önbizalom-növelő győzelem eléréséhez, de az azerbajdzsáni együttes váratlanul kemény diónak bizonyult. Így az Európa-bajnokság outsidere utolsó felkészülési mérkőzésén csak 2–2-es döntetlenre volt képes.
Ritka eseménytelen első félidőt szenvedett végig a rigai közönség, amelynek további fájdalmat okozott, hogy a 45 perc alatt látható két helyzetet egyaránt a vendégek puskázták el. A szünet után alaposan felpörgették a ritmust a házigazdák, de a másik fél gond nélkül tartotta a lépést. A Dinamo Kijev támadója, Maris Verpakovskis az 53. percben csukafejessel előnyhöz juttatta Lettországot, mire Emin Gulijev két percre rá 25 méterről sistergős bombát zúdított a bal felső sarokba. A végeredmény egy-egy tizenegyesből alakult ki, az utolsó 20 percben.
Aleksandrs Starkovs a legkevésbé sem esett kétségbe a 2–2-től. "Most az volt a legfontosabb, hogy összecsiszoljuk a csapatjátékot. Szerintem nem voltunk olyan rosszak. A mi helyzetünkben amiatt sem kell aggódnunk, hogy mit érünk el Portugáliában, de úgy érzem, jó produkciót nyújtunk majd" – vette könnyedre a figurát a lett mester.
Persze egy hét múlva minden bizonnyal már nem lesz ilyen könnyed, hiszen csapata számára is elkezdődik az Európa-bajnokság. Rögvest a bombaerős kerettel fellépő Csehország ellen, majd jön a két másik nagyágyú, Németország és Hollandia.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik