Előny az ausztráloknál

G. P.G. P.
Vágólapra másolva!
2004.05.29. 21:59
Címkék
Az ausztráliai Adelaide-ben elkezdődött az Óceániai zóna vb-kvalifikációs hatos fináléja  amely azonban még nem a végső fázis.
Az első két helyezett jövő szeptemberben oda-vissza alapon dönti el, melyikük küzdhet meg interkontinentális selejtezőn Dél-Amerika ötödik legjobbjával.
A torna érdekessége, hogy egyúttal kontinentális versengésként (Óceániai Nemzetek Kupája) is szolgál. A zóna legjobbjának kiléte is egy "szuperdöntőn" derül majd ki, de ezt a mérkőzést az előbb említett két csapat már az idén októberben le fogja játszani – azaz nem vonták össze teljesen a két, nagy téttel bíró sorozatot.

Az ausztrálok a kis Vierit, Maxot is bevetették Új-Zéland ellen
Az ausztrálok a kis Vierit, Maxot is bevetették Új-Zéland ellen
Az ausztrálok a kis Vierit, Maxot is bevetették Új-Zéland ellen
A sorsolás nem a legszerencsésebben alakult, a szombati rajt keretében rögtön megrendezték azt a mérkőzést, amelynek eredménye talán az első pozíció birtokosát is meghatározza. Természetesen az Ausztrália–Új-Zéland találkozóról van szó, amelyet a házigazdák a Parmában szereplő középpályás, Marc Bresciano szabadrúgásgóljával 1–0-ra megnyertek. A tavaly a Konföderációs Kupát is megjárt "kiwik" több góllal is kikaphattak volna, pedig riválisuknál sem Mark Viduka, sem Harry Kewell nem lépett pályára. A többi négy válogatott közül Vanuatu tudott győzni, de nem valószínű, hogy a későbbiekben képes lenne megszorítani a nagy párost, amely eddig egyenlően elosztotta egymás között a Nemzetek Kupája-győzelmeket. ---- V ---- 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik