Portugália: Kudarc fél év után

G. P.G. P.
Vágólapra másolva!
2004.04.04. 23:17
Címkék
A "Porto" és a "veszíteni" kifejezéseket régóta nem írhattuk le egymás mellett, úgyhogy leghelyesebb, ha határozottan leszögezzük: 2004. április 3-án bizony a Porto elveszítette a Gil Vicente elleni bajnokit.
Macielék mindent elrontottak
Macielék mindent elrontottak
Macielék mindent elrontottak
Macielék mindent elrontottak
Macielék mindent elrontottak
Macielék mindent elrontottak
Méghozzá simán, 2–0-ra, ami annál is inkább meglepő, mivel a címvédő utoljára tavaly október 1-jén kapott ki – akkor is a Real Madridtól, Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen. Azóta sem a nemzetközi porondon, sem odahaza nem talált legyőzőre. A menetelés eredménye: a csapat vezeti a hazai pontvadászatot, döntőre készül a Portugál Kupában, és a BL-ben esélyes a négy közé jutásra.
Barcelosban azonban megszakadt a csodás sorozat. Gaspar egy óra elteltével előzte meg Vítor Baiát egy beadásra rárajtolva, vezetést szerezve a táblázat alsó felében senyvedő Gil Vicentének. A válogatott kapusnak még inkább a lelkén szárad a második gól, amely előtt egy gyengécske lövést áteresztett a karjai között, s a kapufáról kipattanó labdát a jól helyezkedő Luis Coentrao segítette a hálóba. A Nuno Valentét és Costinhát pihentető Porto bakija azt jelenti, hogy az őszi–tavaszi rendszerű európai bajnokságok közül már csak három országban találunk veretlen együttest: Angliában az Arsenal, Skóciában a Celtic, és Cipruson az Apoel Nicosia állja sikerrel a vetélytársak rohamait. ---- E ---- S
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik