Nem fizet Ronaldóért a Real

G. P.G. P.
Vágólapra másolva!
2004.03.20. 22:36
Címkék
A Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordult a Real Madrid annak érdekében, hogy ne kelljen kifizetnie az Internazionalénak tízmillió eurót. Az olasz klub Ronaldo másfél évvel ezelőtti átigazolása után követeli az összeget.
Tabella, fordulóról fordulóra

Emlékezetes, hogy a 2002–2003-as idény kezdete előtt a madridiak 35 millió eurót utaltak át az Internek a brazil csatár játékjogáért cserébe, de a megállapodásban szerepelt egy később törlesztendő, további tízmilliós összeg is.
Sokáig arról volt szó, hogy ennek fejében Santiago Solari költözik a spanyol fővárosból Milánóba, ám az argentin hallani sem akart a klubcseréről. A Real új ötlettel nem jelentkezett, az Inter vezetői azonban egyre türelmetlenebbek lettek, és a FIFA-t hívták segítségül. A világszövetség, amint az ilyen esetekben szokás, felszólította az adóst a tartozás kiegyenlítésére. Ekkor vált világossá, hogy a Madrid egyáltalán nem akar fizetni, ugyanis fellebbezett a döntés ellen. A FIFA a múlt hónapban másodszor is az Internek adott igazat.
A lausanne-i székhelyű sportbíróság a napokban közölte, hogy megkapta a Real Madrid keresetét. Az eljárás várhatóan négy hónapig tart, az ítéletet pedig, úgy hírlik, nem hozzák majd nyilvánosságra. Amint azt sem tudni, mivel érvel a Real, ha nem pusztán időhúzásról van szó.
Ha már a "királyiaknál" tartunk: a Zaragozától a kupadöntőben elszenvedett vereség arra késztette Carlos Queirózt, hogy nyilvánosan elismerje, az egyesület játékospolitikája alighanem változtatásra szorul. A portugál tréner nagyon finoman fogalmazott, óvakodott kritizálni a klubvezetőséget, de szavaiból egyértelműen kiderült, hogy nyáron nem újabb világsztár szerződtetését fogja javasolni. "Remélem, hogy ez a kudarc elegendő figyelmeztetés lesz nekünk, és előre tudunk lépni. Bármely döntőben óriási jelentősége van a rutinnak, ilyenkor nem lehet kísérletezgetni. Márpedig a kispadunkon most is tapasztalatlan, fiatal futballisták ültek. Legközelebb át kell gondolnunk, kivel erősítjük meg a keretet" – magyarázta álláspontját Queiróz.
Védőkkel például alighanem célszerű lenne, hiszen a listavezető a 29. forduló nyitányán négy gólt szedett össze Bilbaóban, és így Raúl duplája csak a különbség elviselhetővé tételéhez – és az átmeneti egyenlítéshez – volt elég.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik