Jan Ullrich lázas vallomása

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2003.09.02. 22:18
Címkék
A német Bianchi csapat korábbi tájékoztatásával ellentétben szennyezett infúziótól gyengélkedett az idei Tour de France-on Jan Ullrich, a németek sztárja. A Bianchi a verseny során csupán annyit tett közzé, hogy a 29 esztendős olimpiai és világbajnok enyhe gyomorfertőzést kapott. A titokzatoskodásnak az volt az oka, hogy nem akarták támadásra bátorítani a vetélytársakat.
"Valójában a nem tiszta fehérjekoncentrátum volt a gyengeségem oka, az egyik kezelés után negyven fokra felment a lázam, ezért nem tudtam tartani a tempót Lance Armstronggal az Alpe d’Huez-i sorsdöntő hegyi szakaszon” – jelentette ki az ARD német televízióban az idén második, 1997-ben Tour-győztes Ullrich.A kiemelt hegyi etapokon a versenyzők akár 8000 kalóriát is elégetnek, ezt a mennyiséget pedig nem tudják szokványos táplálkozással pótolni, így az esti pihenők során infúziókkal próbálják elérni, hogy másnapra regenerálódjék a szervezetük.Cipollini nem indul

MADRID. Mario Cipollini nem vesz részt a szombaton rajtoló Spanyol körversenyen. Az kérdéses, hogy a szervezők rajtengedélyt adnak-e csapatának, a Domina-Vacanzénak, vagy másik klubnak adnak szabadkártyát.

Felfüggesztették Pantanit

RÓMA. Felfüggesztette Marco Pantani tagságát csapata, a Mercatone Uno, minden bizonnyal meggyorsítva ezzel az olasz kerekessztár visszavonulását. "Nem tudjuk, hogy Marco pillanatnyilag hol tartózkodik, ezért a továbbiakban nem számítunk rá” – jelentette be az istálló szóvivője. Az 1998-as Giro d’Italia és Tour de France győztese depressziója és kábítószer-függősége miatt májusban bevonult egy padovai klinikára, majd júliusban állítólag ismét edzésbe állt.

6. Holland női körverseny
1. szakasz, Kampen–Kampen (118 km): 1. Diana Ziliuté (litván) 2:59:10, 2. Teutenberg (német) azonos idővel, 3. Valen (norvég) a. i.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik