Vége az osztrák csodának

G. P.G. P.
Vágólapra másolva!
2003.08.12. 22:44
Címkék
Jószerivel az UEFA-kupában érezheti már magát a Schalke együttese, miután az Intertotó-kupa (egyik) fináléjának első mérkőzésén idegenben verte meg 20-ra a Paschingot. Pedig az osztrák kiscsapat nem kutyaütő társaság, az előző fordulóban 40-ra elgázolta a Werder Brement, s még a visszavágón sem kapott ki (11).
A gelsenkircheniek azonban jobban bírták a félelmetes Waldstadion atmoszféráját, mint a brémaiak, kezdettől fogva kezükben volt a találkozó. A hazaiak kapusa, Schicklgruber már az első tíz percben hatalmas bravúrral ütötte ki Sand erős és nem is rosszul helyezett fejesét. A dallamos nevű hálóőr a továbbiakban sem adta alább, amit lehetett, megfogott, ám a 19. percben ő is tehetetlen volt. A Bundesliga egyik új csillaga, a török Hamit Altintop egy szöglet után, a második hullámban érkezve 14 méterről suhintott a hálóba – Schicklgruber későn látta csak meg a kapuja felé süvítő labdát.A Pasching hamarosan egyenlíthetett volna, de csatárai ordító helyzetben egymás elől fejelték el a labdát. Ehelyett a szünet után rögvest nőtt a vendégelőny: Agali lódult meg egyedül, és hajszálpontosan gurított a bal alsó sarokba. A Pasching a hátralévő időben becsülettel küzdött legalább a szépítésért, voltak is helyzetei, de a Schalke védelme általában biztosan állt a lábán, ha meg nem, akkor szerencséje volt – maradt tehát a 0–2.Intertotó-kupa
Döntő, első mérkőzések:
Döntő, első mérkőzések:
Pasching (osztrák)–Schalke (német) 0–2 (Hamit Altintop 19., Agali 47.),
Heerenveen (holland)–Villarreal (spanyol) 1–2 (Ballestreros 25. – öngól ill. Calleja 13., Víctor 44.),
Perugia (olasz)–Wolfsburg (német) 1–0 (Bothroyd 39.).

A visszavágókat augusztus 26-án játsszák.

UEFA-kupa
Selejtező, első mérkőzések:
Haka (finn)–Hajduk (horvát) 2–1 (Popovic 13., Ristila 43., ill. Krpan 2.), Valletta (máltai)–Neuchatel Xamax (svájci) 0–2 (Griffiths 18., Mangane 37.), FK Szarajevo (bosnyák)–Szartid Szmederevo (szerb-montenegrói) 1-1 (0-1).
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik