Dupláztak a müncheniek

HEGYI TAMÁSHEGYI TAMÁS
Vágólapra másolva!
2003.05.31. 22:11
Címkék
Telt ház, több mint 70 néző fogadta a Német Kupa fináléjának csapatait, a Bayern Münchent és a Kaiserslauternt a berlini Olimpiai stadionban. Hozzátehetnénk, természetesen telt ház, hiszen a német futballban meglehetősen gyakori, hogy csordultig megtelt lelátók előtt rendeznek mérkőzéseket.
Ballack a 10. percben lôtt tizenegyesgóljával már a legelején megugrott a Bayern
Ballack a 10. percben lôtt tizenegyesgóljával már a legelején megugrott a Bayern
Ballack a 10. percben lôtt tizenegyesgóljával már a legelején megugrott a Bayern
Ballack a 10. percben lôtt tizenegyesgóljával már a legelején megugrott a Bayern
Ballack a 10. percben lôtt tizenegyesgóljával már a legelején megugrott a Bayern
Ballack a 10. percben lôtt tizenegyesgóljával már a legelején megugrott a Bayern
Hogy ne mondjuk, ebben az idényben abszolút nézőcsúcs született a Bundesliga első osztályában: összesen 10 161 458-an látogattak ki a helyszínekre. Magyarországon – a mostani "ütemet” tartva – húsz év alatt sem gyűlne össze ennyi néző…
De vissza a DFB-kupa döntőjéhez, amelyben Erik Gerets, a Kaiserslautern edzője hamar összeráncolta a homlokát. Együttese ugyanis nagyon korán, már a harmadik percben hátrányba került, miután Hargreaves középre kanyarított szabadrúgásából a tavaly ugyanitt, még leverkuseniként vesztes DFB-kupa-döntőn résztvevő Ballack a léc alá bólintott. Ki tudja, miért, a hórihorgas Lokvenc – bár a földön kísérte – nem ment fel a középpályással fejelni, így az egyedül leküzdve a gravitációt vette be a "vörös ördögök” kapuját.
Kisvártatva megint nagyot alkotott a Hargreaves, Ballack duó. A kis angolt Tchato csak meg nem engedett eszközökkel tudta szerelni a büntetőterületen belül, és Fröhlich játékvezető a szabályok szellemében cselekedett: előbb sípolt, majd a tizenegyespontra mutatott. Az egyezményes auditív-manuális jelek használata után a müncheniek legalább annyira örültek az ítéletnek, mintha már gólt szereztek voltak, megsimogatták Hargreaves kobakját. Néhány másodperc múlva Ballack gondoskodott arról, hogy a Bayern nem ivott előre a medve bőrére: nagy nyugalommal és mértani pontossággal értékesítette a tizenegyest. Wiese hiába mozdult jó irányba, nem érte el a Fevernovát, amely elemi erővel a háló jobb oldalába vágódott.
Miként a 11. percben Kahn sem tudott mit kezdeni a labdával a túloldalon – jóllehet neki több szerencséje volt, mint a pfalziak kapusának, a labda ugyanis az alapvonalon hagyta el a játékteret. Az előzmény: a ’Lauternben utolsó tétmeccsét játszó Harry Koch mesterien küldte keresztbe a labdát a bal oldalon feltűnő Dominguez irányába, aki úgy hét méterről előrevetődve a hosszú sarok mellé fejelt. Tán ha a 2002-es világbajnokságon "fejeskirállyá” avanzsáló, összesen öt fejesgólt szerző Klose került volna helyzetbe…
Kahn aztán megmutatta, hogy nem csak szemmel képes verni a labdát, parádés vetődéssel ujjheggyel mentett szögletre. Nagyjából ez a mozzanat jelentette az első félidő záróakkordját, a szünetig ugyanis nem történt más említésre méltó esemény.
Öt perc sem telt el a fordulást követően, és a bajor sztárcsapat eldöntötte a trófea sorsát. A pénteken még a térdsérülése miatt orvosi szobáról orvosi szobára járó Pizarro is feliratkozott az eredményjelzőre, midőn pazar mozdulattal átemelte a labdát a kifutó Wiese fölött. Az 54. percben a müncheniek még azt is megengedhették maguknak, hogy elszórakozzanak egy már-már százegy százalékos helyzetet. Elber lövés helyett még egy gólt akart lövetni Pizarróval, a perui azonban gyengén mellé gurított. A 80. percben Klose szépített – a Bayern meg tíz perc múlva ünnepelni kezdte története 11. Német Kupa-győzelmét.

Német Kupa, döntő
Bayern München–Kaiserslautern 3–1 (2–0)

Berlin, 70 490 néző
V: Fröhlich. G: Ballack (3., 10. – a másodikat 11-esből), Pizarro (50.), ill. Klose (80.). K: Hrisztov (78.)
BAYERN: Kahn – Sagnol, Kuffour, Linke, Lizarazu (Tarnat, 87.) – Hargreaves, Jeremies (Fink, 76.), Ballack, Zé Roberto (Scholl, 76.) – Elber, Pizarro
KAISERSLAUTERN: Wiese – H. Koch (Riedl, 46.), Klos, Lembi, Tchato – Lincoln (Timm, 63.), Anfang, Hrisztov – Klose, Lokvenc, Dominguez (Teber, 81.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik