Az első teszt rendben

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2003.05.08. 21:09
Címkék
A fokozódó doppingellenes harc jegyében ebben az évben már nem egyszer, hanem kétszer vetik alá haematokrit-vizsgálatnak az indulókat a szombaton kezdődő Giro dItalia előtt. Ez a teszt eldönti, hogy mekkora az állóképességért felelős vörösvértestek száma, illetve aránya a vérben. Az első tesztet csütörtökön végezték el a Giro rajtjának helyszínén, Leccében  s az eredmény valamenynyi induló esetében negatív volt.
Eközben Franciaországban a Dunkerque-i négynapos mezőnye már a második etapot teljesítette, a 201 kilométeres száguldás végén a dán Michaelsen szerezte meg a szakaszgyőzelmet. A viadal egyetlen magyar indulója, Bodrogi László a mezőnyben ért célba, az összetettben pedig 12 hellyel előrébb lépett.Már Franciaországban tartózkodnak a P Nívó-Betonexpressz–FTC kerekesei is, akik ezt megelőzően Olaszországban a Circuito del Portón indultak. A 180 kilométeres elitversenyen Szekeres Csaba, Remák Zoltán, Garamszegi László, Arany Gábor, a Postás-Matávtól a túrára kölcsönzött Steig Csaba és a San Paolo–Saeco színeiben versenyző magyar bajnok Rohtmer Balázs egyaránt a mezőnyben ért célba.A ferencvárosiak a napokban a Tour de La Manche-on vesznek részt. Nem tarthatott a zöld-fehérekkel Szőke Gábor, aki kartörése után lassan elkezdheti az edzéseket, illetve Bebtó Zoltán, akit Húsvét hétfőjén edzés közben megtámadtak – a Tour de Hongrie 1997-es győztesét csütörtökön megoperálták.Végül egy pályakerékpáros hír: várhatóan Stuttgartban rendezik meg az atípusos tüdőgyulladás miatt Kínától elvett olimpiai kvalifikációs pálya-világbajnokságot, amelyre eredetileg július 30. és augusztus 3. között Sencsenben került volna sor.49. Dunkerque-i négynapos (2.1-es kategória, Franciaország)
2. szakasz, Sin-le-Noble–Bapaume (200.9 km): 1. Lars Michaelsen (dán, CSC) 4:36:55, 2. Kirsipuu (észt, AG2R) azonos idővel, 3. Kemna (holland, Batavus) a. i., …99. Bodrogi László (magyar, Quick Step-Davitamon) a. i. Az összetettben: 1. Frédéric Finot (francia, Delatour) 8:52:13, 2. Berges (francia, AG2R) 6 mp h., 3. Michaelsen 2:11 p h., …107. Bodrogi László 2:21 p h.
Következik: 3. szakasz, Arras-Arques (191.4 km)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik