Triatlon: Magabiztosan győzött a TVK-Mali csapata

SZ.I. SZ.I.SZ.I. SZ.I.
Vágólapra másolva!
2003.05.01. 22:26
Címkék
A férfi triatlonklubcsapatok között még mindig a TVK-Mali a legjobb hazánkban, bizonyította ezt a szezon első versenye, a tiszaújvárosi országos bajnokság is, amelyen magabiztosan őrizte meg tavalyi elsőségét a Lehmann-legénység.
A 12. Tisza Triatlon első versenynapján soha nem látott mezőny, 87 együttes vetélkedett az érmekért. A kicsik délelőtti futama után a legnagyobb várakozás a felnőttek csatáját kísérte. A hölgyeknél könnyedén tudott nyerni a Mogyi SE, míg az erősebbik nem küzdelmének első felvonását, az úszást a Kistarcsa teljesítette a legjobban. A kerékpározás végére azonban átrendeződött a sorrend, az éllovassá előlépett Buda-Cash alig hagyta el a depót, a tavalyi bajnok TVK-Mali már jött is utána. A kétkörös futást 47 másodperc előnnyel kezdték a hazaiak, amelyből huszonnyolcat a célig megőrizve megvédték címüket.
"Remélem, hogy állandósulni fog ez a tendencia a következő években is, jól úsztunk és kerékpároztunk, a futásban pedig meglepetésemberünkkel, Buru Gáborral vertük vissza a támadásokat” – mondta a viadal után Lehmann Tibor, a bajnokcsapat tagja.
Az eredményhirdetés előtt dr. Szekeres Imre, a Magyar Triatlon Szövetség VIP-váltóban rajthoz álló elnöke és Molnár József, a TVK Rt. vezérigazgatója hárommillió forintos szponzorszerződést írt alá.
Klubcsapatok országos bajnoksága, Tiszaújváros
Férfiak (23 induló, 750 m úszás, 20 km kerékpározás, 5 km futás). Bajnok: TVK-Mali A (Lehmann Tibor, Dmitrij Gaag, Buru Gábor, Kaldau Szabolcs, Török Dániel) 58:09, 2. Buda-Cash Team Kaposvár A 58:37, 3. Oxigén DSI A 59:05. Nôk (16). B: Mogyi SE A (Poros Tímea, Várnagy Kinga, Koch Renáta, Juhász Dorottya) 1:09.39, 2. Oxigén DSI 1:10.59, 3. TVK Mali TK A 1:11.41
A pontverseny végeredménye: 1. TVK Mali TK 31 pont, 2. Mogyi SE 20, 3. Oxigén DSI 15
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik