Rohtmer bravúros volt

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2003.04.29. 21:33
Címkék
Ebben az évben már második győzelmét szerezte meg Franciaországban Rohtmer Balázs. Az országúti magyar bajnok ezúttal a Ruban Granitier Breton körverseny harmadik szakaszán diadalmaskodott  az utolsó kilométereken a holland Elijzen oldalán szökött meg, s a karaván a befutóig már nem tudta befogni a duót.
Rohtmer idei második részsikere
Rohtmer idei második részsikere
Rohtmer idei második részsikere
Rohtmer idei második részsikere
Rohtmer idei második részsikere
Rohtmer idei második részsikere
A magyar versenyző sikerével a negyedik helyre kapaszkodott fel az összetettben. Az összesen 1000 kilométeres Breton körversenyen proficsapatok is rajthoz álltak, többek között a Crédit Agricole, a Quick Step-Davitaon és a Rabobank TT3-as sora. A francia viadal korábbi győztesei közül érdemes kiemelni az orosz Jevgenyij Berzint, aki 1992-es sikere után azonnal profiszerződést kapott, s két évvel később már megnyerte a Giro d’Italiát… Mint ismeretes, Rohtmer egy évig már profiskodhatott, ám a lengyel-olasz Amore e Vita együttese anyagi válságba került, így a magyar kerekes viszszatért korábbi amatőrcsapatához, a San Paolo-Saecóhoz. Ez a klub a "nagy” Saeco egyik fiókcsapata, de Rohtmer sikereire vélhetően már a francia gárdák is felfigyeltek.
Kedden Svájcban rövidke egyéni időfutammal kezdődött meg a Romandiai körverseny – a május 10-én rajtoló Giro d’Italiát megelőző utolsó csúcskategóriás viadal nyitányán, Genfben Fabian Cancellara állhatott fel a győzelmi dobogóra.

37. Ruban Granitier Breton (2.6-os kategória, Franciaország)

3. szakasz, Theix–La Turballe (150.4 km): 1. Rohtmer Balázs (magyar, Saeco-San Paolo) 3:30:22, 2. Elijzen (holland, Rabobank) azonos idővel, 3. Ravard (francia, Vendee U) 4 mp h. Az összetett: 1. Frédéric Delalande (francia, France Police) 11:17:51, 2. Muravjov (kazah, Quick Step-Davitamon) 1:41 p h., 3. Ravard 2:11 p h., 4. Rohtmer Balázs 2:20 p h.

57. Romandiai körverseny (HC-kategória, Svájc)

Prológ, egyéni időfutam, Genf (3.2 km): 1. Fabian Cancellara (svájci, Fassa Bortolo) 4:23.50, 2. Moos (svájci, Phonak Hearing Systems) 2 mp h., 3. Dufaux (svájci, Alessio) 3 mp h.
Következik: 1. szakasz, Genf–Val-de-Travers (186 km). Tv: Eurosport, 15.30 (élő)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik