Kerékpár - A Quick Step hívja Ullrichot

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2003.03.18. 21:59
Címkék
Bodrogi László klubja, a belga Quick Step-Davitamon is szívesen látná soraiban az olimpiai és világbajnok, Tour de France-győztes Jan Ullrichot. Mint ismeretes, az eltiltását töltő német kerekes sok év után elhagyta az első számú német csapatot, a Telekomot, s az ugyancsak német Coasthoz írt alá  a hírek szerint három évre hatmillió euróért. A Coast anyagi helyzete azonban továbbra sem rendeződött  a Vuelta-győztes svájci Alex Zülle már szinte biztosan elhagyja a csapatot , s így Ullrich fizetésére sem jut.
Patrick Lefevere, a Quick Step csapatfőnöke a klub legnagyobb szponzoraival megállapodott arról, hogy megpróbálják átcsábítani a német sztárt, aki így világbajnoki bronzérmesünk, Bodrogi László csapattársa lehet.Időközben Ullrich korábbi klubtársa, az 1996-os Tour de France-győztes dán Bjärne Riis, a CSC csapatfőnöke is jelezte: Ullrich és Zülle is otthonra lelhet a dán együttesnél, amennyiben a Coast anyagi gondjai nem enyhülnek. Mint ismeretes, a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) március elején felfüggesztette a német klub versenyzési engedélyét, mivel több alkalmazottjának nem utalta át a januári és februári fizetését.A Coast a napokban zajló Tirreno–Adriaticón sem indulhatott. Az olasz csúcskategóriás viadalon szerepelt sprinterek – Cipollini, Zabel, Paolini, Pozzato, Di Luca, Freire vagy Bettini – a hét végi Milánó–San Remo Világkupa-futam előtt ragyogó formában vannak. Ám a Tirreno– Adriatico kellemetlenebb témát is ad a sajtónak: a körverseny szervezői kizárták Massimiliano Morit és csapata, a Formaggi vezetőjét, Gabriele Di Francescót, mert vétettek a doppingszabályok ellen. Az ANSA hírügynökség jelentése szerint a vétkesek kicserélték a kerekes vizeletmintáját, miután a nemzetközi szövetség vasárnap meglepetésszerűen ellenőrzést tartott a viadalon. A verseny utolsó előtti szakaszán az olasz Danilo Di Luca diadalmaskodott, aki így az összetettben is átvette az első helyet honfitársától, Paolo Bettinitől. 38. Tirreno–Adriatico (HC-kategória, Olaszország)
6. szakasz, Sure Teramo–Torricella (179 km): 1. Danilo Di Luca (olasz, Saeco), 2. Pozzato (olasz, Fassa Bortolo) azonos idővel, 3. Boogerd (holland, Rabobank) a. i. Az összetettben: 1. Danilo Di Luca
Következik: 7. (utolsó) szakasz, S. Benedict–S . Benedict (162 km)

2. GP Erik Breukink (2.3-as kategória, Hollandia)
A végeredmény: 1. Erik Dekker (holland, Rabobank) 11:57:25, 2. Vaitkus (litván, Colnago) 2 mp h., 3. Eisel (osztrák, fdjeux.com) 6 mp h.

Országúti világranglista
Az állás: 1. (legutóbbi helyezése: 1.) Erik Zabel (német, Telekom) 2252 pont, 2. (3.) Armstrong (amerikai, US Postal) 2110, 3. (2.) Bettini (olasz, Quick Step-Davitamon) 2061, 4. (6.) Frigo (olasz, Fassa Bortolo) 1768, 5. (9.) Rebellin (olasz, Gerolsteiner) 1729, 6. (5.) Cipollini (olasz, Domina-Vacanza) 1698, 7. (7.) A. González (spanyol, Fassa Bortolo) 1616, 8. (4.) McEwen (ausztrál, Lotto-Domo) 1545, 9. (10.) Heras (spanyol, US Postal) 1455.75, 10. (8.) Fra. Casagrande (olasz, Lampre) 1447, …43. (36.) Bodrogi László (magyar, Quick Step-Davitamon) 674.75

Tata lehet a házigazda

LAUSANNE. Nagy valószínűséggel Tatán rendezik meg a 2005-ös teremkerékpáros-világbajnokságot, november 18. és 20. között, a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség júliusban véglegesíti a helyszínt. Az idei vb-re Franciaországban, a Strasbourg melletti Schiltigheimben kerül sor.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik