Bajnoknak tekintik a Portót

Gy. B.Gy. B.
Vágólapra másolva!
2003.03.05. 21:21
Címkék
SuperLiga

A 24. forduló záró mérkôzésén: Benfica–Porto 0–1 (Deco 36.)
Az élcsoport: 1. Porto 63 pont, 2. Benfica 50, 3. Sporting 48, 4. Guimaraes 38, 5. Gil Vicente 35, 6. Leiria 34
SuperLiga

A 24. forduló záró mérkôzésén: Benfica–Porto 0–1 (Deco 36.)
Az élcsoport: 1. Porto 63 pont, 2. Benfica 50, 3. Sporting 48, 4. Guimaraes 38, 5. Gil Vicente 35, 6. Leiria 34
A fél portugál sajtó – elsősorban a portói média – tíz fordulóval a pontvadászat vége előtt bajnoknak kiáltotta ki a Portót, miután José Mourinho tanítványai Lisszabonban legyőzték első számú riválisukat, a Benficát. A kék-fehérek előnye immár tizenhárom pont a második helyen álló fővárosiakkal szemben, ráadásul az egymás elleni eredményeket figyelembe véve (2–1 és 1–0 a Portónak) a fór még nagyobb. Az összecsapást – amelyen egyik csapatban sem kaptak lehetőséget a magyar légiósok – végig uraló vendégek a 36. percben döntötték el a találkozó sorsát, amikor Maniche passzát követően Deco lőtt védhetetlenül Moreira kapujába.
"Végig fölényben játszottunk, gólhelyzeteket alakítottunk ki, szilárdan védekeztünk. Ha tehettük, támadtunk, bíztunk abban, hogy így nyerhetjük meg a mérkőzést, és mint kiderült, ez döntött a javunkra” – nyilatkozta Mourinho mester, aki arra a kérdésre, hogy bajnoknak tekinti-e csapatát, a következőket mondta:"Elismerem, a helyzet így sokkal nyugodtabb, de sok mérkőzés van hátra, és mivel a Benficának még vannak tervei, nekünk a továbbiakban is muszáj lesz győznünk.”
Kollégája, a Benficát gardírozó José Antonio Camacho elismerte, fiai nem álltak a helyzet magaslatán: "Túl sok labdát ajándékoztunk a Portónak. Egy dolog az, ha az ellenfél hajt és csatában elveszi tőlünk a labdát, de most sajnos erről szó sem volt. A szünetben megbeszéltem ezt a játékosaimmal, de a második félidőben sem jött ki a lépés.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik