Brazília - Jön az új út első lépése

Gy. B.Gy. B.
Vágólapra másolva!
2003.01.29. 21:37
Címkék
Parreira tizenkilenc légióst hívott meg
Parreira tizenkilenc légióst hívott meg
Parreira tizenkilenc légióst hívott meg
Parreira tizenkilenc légióst hívott meg
Parreira tizenkilenc légióst hívott meg
Parreira tizenkilenc légióst hívott meg
Kijelölte a február 12-én Kínában, a helyi válogatott ellen esedékes barátságos mérkőzésre a 19 tagú "külföldi” keretét Carlos Alberto Parreira, a brazil nemzeti tizenegy élére a közelmúltban kinevezett szövetségi kapitány. A régi-új szakvezető tanácsadójával, Mário Zagallóval közösen állította össze a világbajnokságon látott gárda névsorával rengeteg helyen megegyező listát, amelyen a tavaly nyári tornához képest Juan, Flávio Conceicao, Juninho Pernambucano, Zé Roberto, Adriano és Amoroso felbukkanása jelent újdonságot. Parreirának 1994 júliusa, azaz a világbajnoki cím elhódítása utáni lemondását követően ez lesz az első mérkőzése a canarinha élén, és bár a mostani ellenfél korántsem tartozik az acélos válogatottak táborába (hogy ne menjünk túl messzire, a brazilok éppen a tavalyi vb-n páholták el az ázsiaiakat) , a kapitány óvatosan fogalmazott. "Azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy megvédjük a világbajnoki címünket, ehhez viszont hosszú és kitartó munkára lesz szükségünk. Ez lesz az első lépés ezen az úton, éppen ezért alázatosan kell készülnünk, még ha gyengébbnek is tűnik az ellenfél” – így Parreira, aki február 4-én még három, a honi labdarúgásban profiskodó játékost (köztük minden bizonnyal egy kapust) hív be. Brazíliában sokan arra várnak, hogy a kapitány korábbi kijelentéseivel ellentétben mégis szerepelti Romáriót, ám jelen esetben nagyon kicsi az esély arra, hogy a Fluminense csatára is csatlakozzon ehhez a brigádhoz, mivel kisebb sérüléssel bajlódik.

Büntetés a gólörömért
SAO PAULO. A Brazil Labdarúgó-szövetség 5 ezer dollárra büntetett egy junior játékost, aki az ellenfél szurkolótáborát provokálva "disznóként” ünnepelte gólját. Nunes, a Santo Andre csatára a Sao Paulo-kupa döntőjében szerzett egyenlítő találata után a Palmeiras rajongóit négykézláb röfögve hergelte. A disznó az utóbbi együttes kabalaállata, s a kigúnyolásával felbőszített drukkerek – miután csapatuk később a büntetőpárbajban elveszítette a mérkőzést – leszaggatták a kerítést és a korlátokat, majd berohantak a pályára, ahol a rendfenntartók csak komoly küzdelem árán tudták megfékezni őket.

A brazil légiósok
Kapusok: Dida (Milan); hátvédek: Cafú (Roma), Belletti (Villarreal), Roberto Carlos (Real Madrid), Júnior (Parma), Roque Júnior (Milan), Edmílson (Lyon), Juan (Bayer Le-verkusen); középpályások: Emerson (Roma), Gilberto Silva (Arsenal), Flávio Conceicao (Real Madrid), Juninho Pernambucano (Lyon), Zé Roberto (Bayern München), Ronaldinho (Paris SG), Denílson (Betis); csatárok: Ronaldo (Real Madrid), Rivaldo (Milan), Adriano (Parma), Amoroso (Borussia Dortmund)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik