Megint nem nyert a Liverpool

CS. G.CS. G.
Vágólapra másolva!
2003.01.26. 22:07
Címkék
"Mostanság a csapat csak úgy feszül a magabiztosságtól  mosolygott Sir Alex Ferguson, a Manchester United nagymestere, miután a "vörös ördögök a régi szép időket idéző fesztivált rendeztek a West Ham kontójára. Az ellenfél ezúttal csak a nevében volt United (egyesített), valójában a második félidő elején széthullott, mint a mondásbéli albán elemes bútor.
Ryan Giggs kétszer is Paul Scholes nyakába ugorhatott a West Ham elleni kupameccsen
Ryan Giggs kétszer is Paul Scholes nyakába ugorhatott a West Ham elleni kupameccsen
Ryan Giggs kétszer is Paul Scholes nyakába ugorhatott a West Ham elleni kupameccsen
Ryan Giggs kétszer is Paul Scholes nyakába ugorhatott a West Ham elleni kupameccsen
Ryan Giggs kétszer is Paul Scholes nyakába ugorhatott a West Ham elleni kupameccsen
Ryan Giggs kétszer is Paul Scholes nyakába ugorhatott a West Ham elleni kupameccsen
Na persze, ahogy mostanság a londoniaknak megy, cseppet sem volt csodálható a vasárnap délutáni összeroppanás – avagy az Old Trafford nem az a helyszín, ahol egy bajnokságban bukdácsoló csapat magához térhet. A WHU-t speciel összevissza pofozta az MU: a vendégvonalak már a 8. percben megrogytak, amikor Giggs egy lepattanót "átgyűrt” a tömegen. Az első félóra végén a walesi – aki ezt megelőzően 25 mérkőzésen mindössze egyszer talált a hálóba – már a másodiknál tartott, ezúttal Verón passzát vágta be kapásból. Az angol tudósítók által "zavarba ejtően egyoldalúnak” minősített meccsen továbbra is szédületesen rohamozott az MU, mintha a két gárda nem ugyanabban az osztályban játszana (ami egyébként a kupában nem volna lehetetlen…). James bravúrjai és a kapufa akadályozta csupán meg, hogy már a félidőben kiütésessé váljék a hazai siker – ám amikor szünet után nagy hirtelen két gól esett egy perc alatt (ahogy Van Nistelrooy halomra döntötte a védőket – persze, a Forlán, Phil Neville kényszerítő sem volt akármilyen…), dörzsölhették a kezüket a manchesteri kocsmárosok, elvégre tudható volt, a szurkolók fene nagy boldogsága az ő kasszájukban fog lecsapódni. A sörissza hangulatot csak fokozta további két hazai gól: elébb Beckham bejátszásából Van Nistelrooy volt újfent eredményes, végül a holland varázslatos csippentéséből a csereként beállt Solskjaer is mattolta az ekkor már teljesen kiábrándult orcával közlekedő Jamest.

FA-kupa
4. forduló. Vasárnapi mérkôzések: Manchester United–West Ham United 6–0 (Giggs 8., 29., Van Nistelrooy 49., 58., Ph. Neville 50., Solskjaer 70.), Crystal Palace–Liverpool 0–0, Fulham–Charlton 3–0 (Malbranque 59., 66., 87. – a másodikat és a harmadikat 11-esbôl), Stoke City–Bornemouth 3–0 (Iwelumo 45., 51. – az elsôt 11-esbôl, Hoekstra 84.), Shrewsbury–Chelsea 0-4 (Zola 40., 75., C. Cole 53., Morris 80.)
London becsületét a Fulham mentette meg – a főváros büszkeségérzetét talán még az sem csökkentette, hogy egy francia mesterhármasa döntött a Charlton ellenében. A Premier League középmezőnyének mocsarában nyűglődő gárdák hatalmas elánnal estek egymásnak, elvégre tudták: nagyot immáron csak a kupában alakíthatnak. Egymást érték a kőkemény becsúszások, játékban pedig a vendégek tűntek valamivel jobbnak, akadt helyzetük is, de a legkecsegtetőbbeket is elbaltázták. Ezt bánhatták, minthogy a második félidő 14. percében Boa Morte a rárontó védők közül át tudta játszani a labdát Malbranque-nak, s a gall közelről gond nélkül megszerezte a vezetést. Hét perc múlva padlóra került a Charlton: Boa Mortével szemben szabálytalankodott Young, ami tizenegyest ért, s Malbranque nem tévesztett. A csatár végül mesterhármast ünnepelhetett, még ha csúnyácskát is, miután a hajrában beverhetett még egy büntetőt, amely előtt a Savát lebirkózó Fisht kiállította a játékvezető.
A másik londoni partin természetesen a vendégcsapat számított esélyesnek: a Crystal Palace ékszerdobozába látogató Liverpool a Heskey, Owen ékpár jóvoltából már a nyitó percekben veszélyeztetett, de Kolinko rendre résen volt a hazai kapuban. A hálóőrnek később is akadt dolga bőven, elvégre a ’Pool szinte végig fölényben futballozott, igaz, egy-egy ellenakció során elébb Kirklandnek, majd a kapus súlyos sérülése után Dudeknek is el kellett dobnia magát néhányszor a labda után (Kirkland a kirobbanó Adebolával ütközött olyan szerencsétlenül a 24. percben, hogy hordágyon vitték le a pályáról). Negyedórával a befejezés előtt Riise fejesénél kiáltott már-már mindenki gólt a vendégoldalon, Kolinko azonban ezt is ki tudta piszkálni a léc alól, azaz a Liverpool sem tudta megtörni a vendégcsapatokat sújtó vasárnapi átkot – viszont legalább megőrizte az esélyt a továbblépésre, elvégre az Anfielden újból találkozik a Palace-szal. (Itt említsünk meg még egy londoni hírt, bár ennek nincs köze a kupához: a mostanáig a Tottenham kispadján savanyodó, novemberben átadólistára tett ukrán Szerhij Rebrovot másfél évre kikölcsönözte a török Fenerbahce.)
A sziget büszkeségének számító Britannia-stadionban csapott össze az első osztályú Stoke City a harmadosztályú Bournemouth-szal. Nem voltak túlzottan megilletődve a pompázatos helyszíntől a felek, avagy egy félidőn át az "úgynevezett” vendégek kiegyenlítették a kétdivíziós különbséget. Az első játékrész utolsó percében azonban egy hirtelen kontra jóformán eldöntötte a partit: a Bournemouth kapusa, Tardiff a cardiffi gyepre küldte a kirobbanó Gunnarsont, amiért nem csupán tizenegyes járt, de piros lap is; Iwelumo kétszer is belőtte a tizenegyest, miután az első gólt követően ismétlést rendelt el a játékvezető. A második félidőben Iwelumo másodszor (bruttó harmadszor…) is átverte a kicsik cserekapusát, Stewartot, ezúttal egy szép kapáslövéssel, amivel végképp eldőlt a továbbjutás, Hoekstra találata a kegyelemdöfést jelentette.

Tv: a Sport1 hétfőn 20.45-től sugározza a Shrewsbury– Chelsea kupamérkőzést
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik