Paraguay - Megint megpróbálná

G. P.G. P.
Vágólapra másolva!
2003.01.24. 21:06
Címkék
Chilavert vb-n is szeretne gólt lôni
Chilavert vb-n is szeretne gólt lôni
Chilavert vb-n is szeretne gólt lôni
Chilavert vb-n is szeretne gólt lôni
Chilavert vb-n is szeretne gólt lôni
Chilavert vb-n is szeretne gólt lôni
Hosszú interjú olvasható a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hivatalos honlapján José Luis Chilaverttel, a paraguayi válogatott kapusával. A hazájában nemzeti intézménynek számító játékost az egész világon ismerik egyedi – mások szerint inkább arrogáns – viselkedése miatt. Mivel specialitása a tizenegyesek és szabadrúgások elvégzése, az interjú készítői természetesen nekiszegezték a kérdést: motiválja-e a lehetőség, hogy ő legyen a világbajnokságok történetének első hálóőre, aki gólt szerez.
"Ehhez először is azt kell eldöntenem, folytatom-e a szereplést a válogatottban – válaszolta Chilavert, aki júliusban lesz 38 éves. – Gondolkozom rajta, beszéltem már a szövetség illetékeseivel is, de az biztos, hogy nem akarok mindenképpen ellenállni egy esetleges változtatásnak. A vébéselejtezők kezdete még odébb van, addig mindenképpen dönteni fogok. Természetesen jó lenne tovább csinálni, ugyanannyira tűzbe hoz a nemzeti tizenegy, mint korábban bármikor, ám szeretném látni, milyen edzői stábbal és legfőképp milyen csapattal vágunk neki a kvalifikációnak. Ami pedig a 2006-os vébét illeti, ha Peter Shilton, Dino Zoff, Roger Milla vagy David Seaman példájára gondolok, azt mondom, meg tudom csinálni. Attól függ, megfelelek-e a selejtezőkön. Sohasem tekintettem magam félistennek, ha kell, félre fogok állni. De ha ott leszek Németországban, persze ismét meg fogom próbálni a gólszerzést” – fejtegette a Strasbourggal 2001-ben Francia Kupát nyerő hálóőr. Azt viszont kizárta – éppen korára való tekintettel –, hogy valaha visszatérjen az európai klubfutballba.
Nem maradt el a kérdés arról sem, hogy a veterán dél-amerikai kit tart szakmája jelenlegi legjobbjának a világon. "Senkitől sem vagyok túlságosan elájulva, de Oliver Kahn alighanem magasan a legjobb, amint ezt megmutatta a vébén is. Persze neki is vannak gyenge pontjai, csiszolnia kellene például a labdakezelését vagy azt a képességét, hogy el tudja végezni egy söprögető munkáját a kapu előterében. Ô is egész életében tanul” – hangzott a rögtönzött értékelés. "Az biztos, hogy egy jó csapat ma is egy jó kapussal kezdődik. Az 1982-es brazil válogatott nem sokkal volt gyengébb, mint a Pelé- és Garrincha-féle korábbi gárda, de mivel Waldir Peres állt a kapujában, nem tudott nyerni” – tette hozzá Chilavert.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik