Romário a Fluminensében

Gy. B.Gy. B.
Vágólapra másolva!
2003.01.14. 20:50
Címkék
Minden jel arra utal, hogy Romário az idei esztendőt is a Fluminense szolgálatában tölti, ugyanis szóban már megegyezett az egyesület vezetőivel, és ha minden igaz, akkor már csak órák kérdése, hogy aláírja az új szerződését. (Egyes források szerint helyi idő szerint kedd délelőtt már alá is írta.) A veterán csatár tavaly került a riói csapathoz, de csak egy esztendőre kötelezte el magát, így az országos bajnokság vége óta szinte másról sem hallani, mint hogy hol folytatja sikerekben igen gazdag karrierjét.
Romário egy évre írt alá a riói klubhoz (Fotó: Afp)
Romário egy évre írt alá a riói klubhoz (Fotó: Afp)
Romário egy évre írt alá a riói klubhoz (Fotó: Afp)
Romário egy évre írt alá a riói klubhoz (Fotó: Afp)
Romário egy évre írt alá a riói klubhoz (Fotó: Afp)
Romário egy évre írt alá a riói klubhoz (Fotó: Afp)
Természetesen "sorokban kígyóztak” az ajtaja előtt a kérők – Vasco, Flamengo, Corinthians, Sao Paulo, Barcelona –, de a Baixinho (Kicsi) becenévre hallgató játékos úgy döntött, a Flut részesíti előnyben, és marad a Laranjeiras-stadionban.
"Mindazért, amit ez a klub tett értem, amiért betartotta az összes megállapodásunkat, és mert én úgy érzem, hogy még tartozom a Flunak, hiszen semmilyen trófeát sem nyertem a csapattal” – magyarázta döntésének miértjét Romário. Az új megállapodásról jelenleg annyit tudni, hogy egy plusz egy évre szól majd, és havonta 60 ezer dollárt biztosít a futballistának, igaz, ez a pénz nem a Fluminense kasszájából kerül majd ki, hanem – csakúgy mint tavaly – az egyesületet támogató cég, az Unimed állja majd a költségeket. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor Romário vasárnap pályára léphet az Olaria ellen a Rio de Janeiró-i állami bajnokság nyitó fordulójában.
3.53 másodperc alatt szerzett gólt a juniorbajnokságban az América MG egyik ifjú csatára, és ezzel a teljesítményével valószínűleg bekerül a Guinness-rekordok könyvébe. Fred rögtön a középkezdésből vette be az ellenfél, a Vila Nova hálóját, és a pontos időt a mérkőzést közvetítő televízió felvétele alapján mérték le. A gólszerző nagy szerencséje tehát, hogy produkcióját megörökítették. Ugyanez nem mondható el Ricardo Olivera találatáról: az uruguayi futballista hazája egyik alsóbb osztályú bajnoki összecsapásán 1998 decemberében állítólag két és fél másodperc alatt volt eredményes.
Szívelégtelenségben 73 éves korában elhunyt Julinho, a selecao brasileira egykori klasszis jobbszélsője. A csatár 31-szer szerepelt a nemzeti csapatban és 13 gólt szerzett. Az 1954-es svájci világbajnokságon a magyarok ellen 4–2-re elveszített negyeddöntőben egyszer talált a hálóba. Julinho – polgári nevén Julio Botelho – 20 esztendős korában állt profinak, első klubja a Sao Pauló-i Juventus volt. Később a Portuguesában és az olasz Fiorentinában szerepelt, majd 1966-ban visszavonult.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik