Wolfsburgi edzőkeringő

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2003.01.09. 21:19
Címkék
Furcsa módon a hét közepén a Wolfsburg szolgáltatta a legtöbb és legérdekesebb beszédtémát a német labdarúgásban. Mint ismeretes, a "farkasok az idény végén megválnak Wolfgang Wolf vezetőedzőtől, és egyre nagyobb intenzitással keresik az utódát. Mi több, konkrét elvárásaik is vannak az illető személlyel kapcsolatban. "Wolf utódának beszélnie kell németül, és rendelkeznie kell nemzetközi tapasztalattal  jelentette ki Bernd Sudholt, a felügyelőbizottság második számú embere.
Nowotny góllal kezdett

NAPLES. Visszatért a Bayer Leverkusenbe Jens Nowotny, aki a múlt tavasszal a Machester United elleni Bajnokok Ligája-elôdöntôn szenvedett keresztszalag-szakadást. A védô a Naples város válogatottja ellen lejátszott összecsapáson játszott újra, és ô szerezte csapata harmadik gólját.
Nowotny góllal kezdett

NAPLES. Visszatért a Bayer Leverkusenbe Jens Nowotny, aki a múlt tavasszal a Machester United elleni Bajnokok Ligája-elôdöntôn szenvedett keresztszalag-szakadást. A védô a Naples város válogatottja ellen lejátszott összecsapáson játszott újra, és ô szerezte csapata harmadik gólját.
Peter Pander menedzser ezt még megtoldotta azzal, hogy az illetőnek bírnia kell megfelelő karizmával, és passzolnia kell a klub profiljába…
Sudholt szerint Jupp Heynckes vagy Klaus Toppmöller lenne az ideális jelölt. A két szakember közül a Bayer Leverkusent irányító Toppmöller megszerzése tűnik nehezebb feladatnak, hiszen őt még éveken keresztül érvényes szerződés köti a "gyógyszergyáriakhoz”. Ugyanakkor Sudholt úgy véli, egy edző esetében mindig benne van a pakliban, hogy idő előtt kell távoznia, és az érdeklődőknek azonnal cselekedniük kell, amint ez bekövetkezik. Heynckes esete más, neki a szezon végén lejár az Athletic Bilbaóval kötött megállapodása, egyelőre nem tárgyalt a baszk klubbal a közös folytatásról, de senki sem lepődne meg, ha az idei visszafogottabb produkció után nem marasztalnák.
Ugyanakkor Sudholt tudja, a Wolfsburg nem biztos, hogy megengedhet magának egy világklasszis trénert (a fent említett két szakember mellett Ottmar Hitzfeld megkörnyékezéséről is terjengtek pletykák, de a Bayern München mestere villámgyorsan "kosarat adott” a zöld-fehéreknek). "Az új stadionunk felépítésére rengeteg energiánk és pénzünk ráment, a csapatunkat is erősíteni akarjuk, így most még aligha engedhetjük meg magunknak, hogy csúcskategóriás edzőt szerződtessünk” – vélekedett Sudholt.
A fentiek fényében sokkal valószínűbb, hogy a Jürgen Röber, Falko Götz, Frank Pagelsdorf, Christian Gross kvartettből kerül ki a gárda új trénere. (Az önjelöltként felbukkanó, kábítószerezéséről elhíresült Christoph Daumot a csapat tulajdonosa, a Volkswagen morális okokból elutasította.) Közülük egyedül a Baselt irányító Gross felel meg az új szakvezetővel szemben támasztott kritériumoknak, Röber, Götz és Pagelsdorf ugyanis híján van a jelentős nemzetközi tapasztalatoknak. (Egyes lapértesülések szerint a VW már megegyezett Röberrel.)
A keret erősítése egyébként már megkezdődött, Pablo Thiam után Pablo Quatrocchi is csatlakozott a Wolfsburghoz. A 28 éves védő az Estudiantes La Platától érkezik a "farkasokhoz”, akikkel 2005. június 30-ig szóló szerződést kötött. A játékos lelépési díja 8-900 ezer euró között van.
Az átigazolási piacnál maradva: a VfL Bochum Sunday Olisehhel kötött alkut, a nigériai válogatott középpályást a Borussia Dortmund 2004 nyaráig kölcsönadta Ruhr-vidéki vetélytársának.
A Bayern Münchennél viszont távozókra lehet számítani, legutóbb például Claudio Pizarro és Niko Kovac jelezte, az egyformán 2005 nyaráig érvényes kontraktusa dacára elképzelhetőnek tartja a klubcserét. "Eddig azzal foglalkoztam, hogy formába lendüljek a tavaszi szezonra. Ha nem játszhatok, akkor előfordulhat, hogy új együttest keresek magamnak” – nyilatkozta például a perui támadó. Mellettük Jens Jeremies sorsa is kérdéses, a középpályás a nyáron lejáró szerződésének meghosszabbításáról folytat "pókerpartit” a bajor egylet vezetőivel, egyelőre nem tudni, melyik fél áll nyerésre a játszmában.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik