JÉGKORONG - Fradi-győzelem

SEBASTIAN TAMÁSSEBASTIAN TAMÁS
Vágólapra másolva!
2002.12.03. 22:23
Címkék
A romániai védôknek meggyűlt a bajuk a ferencvárosi támadókkal
A romániai védôknek meggyűlt a bajuk a ferencvárosi támadókkal
A romániai védôknek meggyűlt a bajuk a ferencvárosi támadókkal
A romániai védôknek meggyűlt a bajuk a ferencvárosi támadókkal
A romániai védôknek meggyűlt a bajuk a ferencvárosi támadókkal
A romániai védôknek meggyűlt a bajuk a ferencvárosi támadókkal
Nem sok hiányzott ahhoz, hogy szoros legyen a mérkőzés, noha a végeredmény nem ezt sugallja. Kellett hozzá féltucatnyi Bán-bravúr, jó néhány kiállítás az ellenfél soraiból, és egy ritkán látható, remekbe szabott gól. A mérkőzést a gyergyószentmiklósiak kezdték jobban, beszorították a Fradit, ám a nyomásból nem lett gól, sőt Hoffmann távoli lövése a játékosok sűrűjében megtalálta a hálóba vezető utat. A vezetés megnyugtatta a zöld-fehéreket, és egy emberelőnyös helyzet kipasszolgatása után újfent Hoffmann volt eredményes. A gól után kiegészült a vendégcsapat, ám mintha továbbra is eggyel kevesebben lettek volna a jégen, s Bálint révén belőtte harmadik gólját is az első sor, az első harmadban.
Ferencváros–Progym-Apicom (román)
8–3
(3–0, 3–2, 2–1)
Kisstadion, 200 nézô. V: Kovács, Soós, Abonyi
FERENCVÁROS: BÁN (1) – Bognár (2), HAJDU, BÁLINT 2 (1), HOFFMANN 3 (2), Jánosi 1 (3), Serdült, Hegyi (2), Feil (1), Fekete Sz., Vaszju-nyin 1, Székely Mádai, Horváth (1), Csiki, Oreskin, Sike 1, Nagy A. (1), Nagy L. (1), Kolbenheyer, Gergely, Farkas G. Edzô: Hudák Gábor
PROGYM: Kari – Gál, Nagy, Keresztes, Basilidesz T., Basilidesz Sz., Goga, Domokos, Szôke, Máthé, Ambrus, Laczkó (1), Borsa, György 1, Balla (1), FARKAS CS. 2 (1). Edzô: Antal Zsolt
Kiállítások: 16, ill. 14 perc
A következő játékrész ötödik percében előbb Farkas Csaba szépített, majd emberelőnyből György József is bevette az addig remeklő Bán kapuját. Az eredmény szorossá válásával egyből fel is forrósodott a levegő, a játékvezetőnek lépten-nyomon kakaskodókat kellett szétválasztania – a közönség is érezte, hogy itt akár vaskos meglepetés is bekövetkezhet. A gyergyóiak idegei zilálódtak szét jobban: fél perc alatt begyűjtöttek hat perc kiállítást. A kettős emberelőnyt a hazaiak könyörtelenül kihasználták, Vaszjunyin és Jánosi találataival 5–2-re nőtt az előny.
Ekkor következett a mérkőzés legszebb jelenete. A Fradi három mezőnyjátékossal védekezett. Bán védett, passzolt Jánosinak, ő továbbpöccintette a robogó Hoffmann-nak, aki ezúttal sem hibázott. Kettős emberhátrányból, kapusgólpasszal azért nem születik mindennap gól! A felkorbácsolt indulatok lecsillapodása után a harmadik játékrészben már nyugodt mederben hömpölygött a játék, bár a nagyobb nyomaték kedvéért a Fradi még bepakolt két gólt, és egy csodaszép Farkas Csaba-szóló után becsusszant még egy gól Bán hóna alatt.

Mestermérleg
Hudák Gábor:
– Három–null után fiatal csapatunk azt hitte, elég, ha kiküldjük a mezt a jégre, de szerencsére időben összeszedte magát.
Antal Zsolt: – Mai játékunk egyenlő a zéróval.
Az állás
1. Ferencváros3112–119
2. Miercurea Ciuc2115– 86
3. Progym2217–126
4. KHL Zagreb1210–103
5. Mladost22–150
(A csapatok neve után: győzelem, győzelem hosszabbítás után, vereség hosszabbítás után, vereség)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik