Asztalitenisz - Elődöntőben a Statisztika

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2002.11.30. 23:20
Címkék
A Statisztika 6:2-es összesítéssel jutott be a Bajnokcsapatok Európa-kupája elődöntőjébe.
Bajnokcsapatok Európa-kupája
Nôk, negyeddöntô, második mérkôzés
Statisztika–KTS Tarnobrzeg (lengyel) 3:1
Boros–Stefanska 3:1 (9, –8, 5, 6), Fazekas–Litynska 3:1 (–4, 9, 6, 9), Póta–Hszü Na 1:3 (–8, –9, 13, –7), Boros–Litynska 3:0 (12, 8, 10)
Továbbjutott: a Statisztika 6:2-es összesítéssel
Bajnokcsapatok Európa-kupája
Nôk, negyeddöntô, második mérkôzés
Statisztika–KTS Tarnobrzeg (lengyel) 3:1
Boros–Stefanska 3:1 (9, –8, 5, 6), Fazekas–Litynska 3:1 (–4, 9, 6, 9), Póta–Hszü Na 1:3 (–8, –9, 13, –7), Boros–Litynska 3:0 (12, 8, 10)
Továbbjutott: a Statisztika 6:2-es összesítéssel
Nyugodt szívvel mondhatná erre bárki, hogy még szép, meg hogy ez sima volt, ami egyébként igaz is, már ha csak az eredményt nézzük. Ha viszont egy kicsit mélyebben elemezzük a történteket, akkor a "sima” minősítést minden további nélkül kicserélhetjük, a "nagy csatában”-ra. Mert ez sokkal közelebb áll a realitásokhoz.
A szombat délutáni Marczibányi téri összecsapás úgy kezdődött, hogy a Statisztika 3:1-re vezetett, ugyanis két héttel ezelőtt Lengyelországban ilyen arányban nyertek a Marczibányi tériek. A továbbjutás kérdése tehát már akkor eldőlt, a Tarnobrzeg gárdája azonban nem feltett kezekkel érkezett a visszavágóra. Jelezte ezt már az is, hogy Boros Tamara a tőle megszokottnál jóval nehezebben gyűrte le Stefanskát: az első szettet 9:7-es hátrányból fordította meg, a másodikat pedig el is bukta, azaz könnyedén lehetett volna 2:0, oda. Így viszont 1:1 lett, s a folytatásban szerencsére már érvényesült a nagyobb tudás. Nagyon hasonlóan zajlott a Fazekas–Litynska összecsapás, itt is a lengyel kezdett jobban, olyannyira, hogy az első szettet meg is nyerte, a másodikban pedig 9:7-re vezetett, azaz ő is nagyon közel volt a 2:0-s előnyhöz. Innentől kezdve azonban az egy héttel ezelőtt Top 12-t nyert Fazekas megismételte Boros produkcióját: nehezen, de hozta a meccset, ami viszont nem sikerült Pótának. Bár az is igaz, hogy az idén bombaformában versenyző fiatal asztaliteniszezőnek jutott talán a legnehezebb ellenfél, a vendégek ugyanis a legjobbjukat, a kínai Hszü Nat a harmadik helyre írták be. A két héttel korábbi "odavágón” is az ázsiai szerezte a lengyelek becsületpontját (akkor Fazekast verte), s most is ő volt az, aki kiharcolta a "hosszabbítást”, hogy ne 3:0 legyen a meccs vége. A 3:1-nél szorosabb eredményre azonban esélyük sem volt a vendégeknek, ugyanis Boros, pokolian nehezen bár, de hozta a kötelezőt. A tavalyi kisiklás után tehát helyreállt a világ rendje, egy év kihagyás után a Statisztika ismét ott van a BEK-elődöntőjében, és a fináléért a német FSV Kroppach gárdájával kell megküzdenie.
Az a meccs pedig még ennél is nehezebb lesz…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik