Camacho a Benficába tart

Gy. B.Gy. B.
Vágólapra másolva!
2002.11.29. 22:54
Címkék
Az elmúlt napokban megpezsdült az élet a portugál labdarúgásban, ugyanis szinte biztossá vált, hogy a nagyon közeli jövőben két világhírű, de nem helyi szakember is a luzitánoknál folytatja pályafutását. Egyikük Luiz Felipe Scolari, aki a válogatott élére áll majd januártól, míg a másikuk José António Camacho, a nyári világbajnokság után a spanyol nemzeti tizenegy kispadjáról felállt szakember, aki, ha minden igaz, a Benfica szakmai irányítását veszi át.
A mai meccsen már ott lesz Camacho
A mai meccsen már ott lesz Camacho
A mai meccsen már ott lesz Camacho
A mai meccsen már ott lesz Camacho
A mai meccsen már ott lesz Camacho
A mai meccsen már ott lesz Camacho
Scolari – akinek valószínűsíthető érkezéséről lapunk tegnapi számában már hírt adtunk – személye jókora polémiát váltott ki az országban, ugyanis amíg a szurkolók örülnek a kinevezésének, addig az edzők duzzognak, mondván, a hazai rendezésű Európa-bajnokságon csakis egy portugál trénernek szabadna gardírozni a válogatottat. A világbajnok kapitányt elcsábító szövetségi elnök, Gilberto Madaíl igyekszik védeni a mundér becsületét, mégpedig azzal, hogy a Felipao becenévre hallgató edző nem tekinthető külföldinek, mivel egy testvérországból származik. Egyes információk szerint Luis Figo véleménye is szerepet játszott Scolari kinevezésében, ugyanis a Real Madrid sztárja ellenezte, hogy hazai szakember dirigálja a válogatottat. A helyzet tovább bonyolódhat, mivel a brazil tréner már most kijelentette, hogy nem tűr el beleszólást a munkájába, különben odébbáll. "Nem lesznek lobbizások. Senkinek sem fog sikerülni megváltoztatni az elképzeléseimet. Csak megjegyzem, hogy szerdán két nagy európai klubbal is megállapodhattam volna” – nyilatkozta sokat sejtetően Scolari.
Camachóval más a helyzet, igaz, a spanyol mester is súlyos feltételeket szabott a Benficának, amelynél, ha minden igaz, szombaton kora délután jelentik be hivatalosan az új edző érkeztét. A portugálok elképzelései szerint az ünnepélyes ceremónia után az edző együtt ebédel majd a klub vezetőivel, majd megtekinti a Braga elleni bajnoki mérkőzést. António Simoes, a lisszaboni egyesület általános igazgatója elárulta, hogy az edzővel hat hónapra szóló szerződést írnak alá, amelyet a csapat teljesítményétől függően gondolnak majd újra. "Ha nem jutunk ki a nemzetközi porondra, úgy Camacho elhagyja a Benficát” – tette hozzá Simoes. Pedro Cortés, a spanyol szakvezető ügynöke viszont még pénteken is úgy nyilatkozott, hogy pártfogoltja ugyan közeláll a megállapodáshoz, ám korai lenne annak megszületéséről beszélni. "Camachót mindenről informálták, de még várni kell arra, hogy a Benfica az összes beígért feltételt teljesítse” – fogalmazott Cortés.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik