Három percig álmodozhattak

PIETSCH TIBOR, VAJDA GYÖRGYPIETSCH TIBOR, VAJDA GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2002.09.28. 22:33
Címkék
Bármily meglepő, mielőtt útjára indult volna a labda, jó néhányan kijelentették, a kék-fehéreknek meggyűlik a bajuk a csabaiakkal. A szakértők a mély talajra, illetve az esélytelenek nyugalmával pályára lépő vendégek várható romboló játékára hivatkoztak. "Ez nem fekszik az MTK-nak” – vonták meg a konklúziót. Nos, a hazaiaknak olyannyira "nem feküdt” ez, hogy az eredményjelző kezelője még el sem foglalhatta a helyét, máris dolga akadt: az MTK 3. percben esett vezető gólját kellett bepötyögnie az elektronikus táblát vezérlő számítógépébe… Eztán sem állt le a listavezető, és hiszik vagy sem, 15 perc alatt dönthetett volna a három pont sorsáról. Csakhogy Illés Béla és Czvitkovics Péter egyaránt elhibázta a maga lehetőségét, így a továbbiakban is volt ok az izgalmakra.
Ferenczi István (középen) megelôzte Fekete Róbertet, és megszerezte az elsô MTK-gólt
Ferenczi István (középen) megelôzte Fekete Róbertet, és megszerezte az elsô MTK-gólt
Ferenczi István (középen) megelôzte Fekete Róbertet, és megszerezte az elsô MTK-gólt
Ferenczi István (középen) megelôzte Fekete Róbertet, és megszerezte az elsô MTK-gólt
Ferenczi István (középen) megelôzte Fekete Róbertet, és megszerezte az elsô MTK-gólt
Ferenczi István (középen) megelôzte Fekete Róbertet, és megszerezte az elsô MTK-gólt
No, az izgalom szót olvasván ne egy Hitchcock-féle krimi jusson az eszükbe… Merthogy az egy percig sem volt kétséges, hogy az MTK nagyobb játékerőt képvisel, mint a Békéscsaba. Igazságtalanok lennénk, ha elhallgatnánk: a lilák is igyekeztek felvenni a tempót, és ha nem is brillíroztak, becsülettel tették a dolgukat. Csakhogy még a pihenő előtt mínusz egyről a mínusz kettőre jutottak, miután Zavadszky Gábor egy ritka szemtelen találattal tett pontot az első felvonás végére.

Mestermérleg

Egervári Sándor az MTK vezetôedzôje
A kötelezô három pont megszerzése sokszor a legnehezebb feladat. Ezúttal a gyorsan rúgott gólunk után valamelyest könnyebbé vált a helyzetünk. Számos gólhelyzetet elhibáztuk, de nem vagyok elégedetlen.

Garamvölgyi Lajos a Békéscsaba vezetôedzôje
A két csapat közötti különbség meglátszott ezen a mérkôzésen is. Túl sok gólt kapunk, miközben a helyzeteinket képtelenek vagyunk kihasználni, és amíg ez nem változik, nem lesz esélyünk a felzárkózásra.
Ami a folytatást illeti: a találkozó előtt a 90. születésnapja kapcsán felköszöntött egykori kiválóság, Ódry Lajos elégedetten dörzsölhette tenyerét az utódok teljesítménye láttán; Ferencziék gyakorlatilag akkor alakítottak ki helyzetet, amikor csak akartak. Ezek egyikét értékesítette az 51. percben Zavadszky, majd nem sokkal később cserét kért: a fejjel eredményes, ugyanakkor a lábát fájaló labdarúgót vastaps kísérte az öltözőbe. Garamvölgyi Lajos dicséretére váljon, ő még 0–3-nál sem adta fel, ezt jelzi, hogy a 71. percben egy csatárt és egy támadó középpályást vezényelt a pályára. Fájdalom, együttese játéka ettől cseppet sem javult.
Végszó gyanánt, úgy hisszük, az a leghelyesebb, ha a teljesen megérdemelten diadalmaskodó (hazai pályán még pontot sem vesztő) kedvencek értékelésére már a 85. percben vállalkozó MTK-szurkolókat idézzük: "Szép volt, fiúk!”

Percről percre

3. perc: Illés szerzett labdát, majd húsz méterre visszagurított Molnárhoz. A védő egy átvétel után jobb külsővel mesterien csavarta középre Ferenczihez a labdát, a középcsatár 12 méterről, a kapujából rosszul kimozduló Feketét megelőzve a kapu közepébe fejelte a labdát.
1–0
10. perc: Zavadszky nagyszerűen ment el a jobb oldalon, a beadása is jól sikerült, Illés azonban tíz méterről, középről a gólvonalon álló Fekete ölébe fejelte a labdát.
42. perc: Czvitkovics szerzett labdát a vendégtérfél közepén. Megindult vele középre, majd egy laza bokamozdulattal, jobb külsővel a jobbösszekötő helyén kilépő Zavadszkyt hozta helyzetbe. A középpályás maga elé tette a labdát, majd csinált egy lövőcselt, ami után Fekete a fűre ült, aztán halálos nyugalommal, hanyag eleganciával a kapu közepébe emelte a labdát.
2–0
49. perc: Czvitkovics vette el a labdát Medgyesitől a félpályánál, nagy lendülettel megindult előre, majd az akciót a jobb oldali vonal mellett követő Zavadszkyhoz adott. A középpályás nagyszerűen adott középre, Ferenczi pedig hat méterről a kapura csúsztatta a labdát. Fekete reflexszerűen belekapott a labdába, így az nem a hálóban, hanem az alapvonalon túl kötött ki.
51. perc: Czvitkovics végzett el szögletet a jobb oldalról, a nagy erővel belőtt labdát Zavadszky öt méterről, nagyszerű mozdulattal, élesen a kapu jobb oldalába fejelte.
3–0
78. perc: Keresztúri kapott labdát a hazai kaputól 25 méterre. Egy csel után Hoffmannt hozta helyzetbe, a cserecsatár 18 méterről lőtt, Hajdu vetődve fogta meg a labdát. Ez volt az MTK kapusának első védése.
80. perc: Gabala passzolta el a labdát saját kapujától húsz méterre. Andronic egyből Ferenczihez adta, ő pedig Illést hozta kihagyhatatlan helyzetbe. Az MTK csapatkapitánya a vendég kaputól tíz méterre jobbal csinált egy lövőcselt, aztán ballal a jobb kapufa mellé helyezte a labdát.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik