NBI/B: Büki TK–Nyírség-Spartacus 3-0

A mérkőzésről tudósított: KISS ÁRPÁDA mérkőzésről tudósított: KISS ÁRPÁD
Vágólapra másolva!
2002.09.15. 21:11
Címkék
GÓLSZERZÔ
Zöld a 8. percben a jobb oldalról végzett el szögletet, és a labda érintés nélkül a kapu jobb oldalába szállt (1–0). Kecskés az 56. percben a Somogyi buktatásáért megítélt büntetőből a jobb alsó sarokba lőtt (11-esből, 2–0). Kecskés a 61. percben, egy bal oldali szögletrúgás után a védők röviden szabadítottak fel, a középpályás szerezte meg a labdát, majd 14 méterről a bal alsó sarokba lőtt (3–0)

SÁRGA LAP
Kádár (Zöld felvágásáért) a 10., Zöld (Turóczi buktatásáért) a 38., Göncz (Kecskés felvágásáért) a 88. percben

KIÁLLÍTVA
Lakatos az 55. percben

SZÖGLETARÁNY: 15:0 (10:0)

A viharos erejű szél a hazai csapatot támogatta az első játékrészben. Ezt a helyzeti előnyt hamar ki is használták: a 7. percben Kecskés György átadása után Mihalecz Péter 16 méterről leadott lövése után Boros Péter a bal felső sarok elől ütötte ki szögletre a labdát. Zöld Szilárd egy lehetőséget kihasználva ritkán látható, pazar góllal szerezte meg csapata számára a vezetést. Jó játék nem alakulhatott ki, mert a szél többször is nagyban befolyásolta a labda útját. A bükiek a 40. percben már a tizedik szögletrúgást végezték el, a vendégek ezzel szemben egyet sem tudtak kiharcolni. A második játékrész elején a vendégcsapat lépett fel támadólag, az 50. percben Kádár Tamás veszélyeztette Varga Zoltán kapuját, de húszméteres lövése centiméterekkel elsuhant a felső léc felett. Váratlanul a hazai csapat ért el újabb gólt: történt, hogy az 55. percben a kitörő Somogyi Gábort a tizenhatoson belül Lakatos István hátulról buktatta, amelyért Solymosi Péter játékvezető a Nyírség-Spartacus játékosának felmutatta a piros lapot, csapata ellen pedig megítélte a jogos tizenegyest. Kecskés György a balra vetődő Boros Péter mellett a kapu jobb alsó sarkába helyezte a labdát. A büki középpályásnak ez megadta a góllövéshez a kedvet, mert öt perc múlva újabb találattal növelte csapata előnyét. Ezzel a góllal és a kiállítással megpecsételődött a vendégcsapat sorsa.

MESTERMÉRLEG
Mihalecz István: – Az első játékrészben a szél támogatásával előnyt tudtunk szerezni. Szünet után kikapcsoltuk a szelet, a kiállítás és a tizenegyes eldöntötte a mérkőzés sorsát.
Kis Károly: – Olyan egyéni hibákat követtünk el, amelyeknek egyenes következménye volt a vereség. A hazaiaknak gratulálok a győzelemhez, a játékvezetők nem minden esetben egyenlő feltételekkel bírálták el az eseményeket.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik