Sok az induló, sok az esélyes

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2002.09.06. 20:13
Címkék
Az olasz szupersprinter, Mario Cipollini önkéntes számûzetése véget ért
Az olasz szupersprinter, Mario Cipollini önkéntes számûzetése véget ért
Az olasz szupersprinter, Mario Cipollini önkéntes számûzetése véget ért
Az olasz szupersprinter, Mario Cipollini önkéntes számûzetése véget ért
Az olasz szupersprinter, Mario Cipollini önkéntes számûzetése véget ért
Az olasz szupersprinter, Mario Cipollini önkéntes számûzetése véget ért
Szombaton Valenciában a 24.5 kilométeres csapatidőfutammal megkezdődik az idei utolsó háromhetes körverseny, a Vuelta a Espana. A 21 szakaszos, 3129 kilométeres Spanyol körversenyen 23 csapat 207 kerékpárosa áll rajthoz, de nemcsak az indulók, az esélyesek száma is nagy. Nem indul olyan kiemelkedő kerekes, mint a négyszeres Tour de France-győztes Lance Armstrong, talán éppen ezért lesz igazán izgalmas a Vuelta. Az összetett győzelemre jó eséllyel pályázhat a címvédő spanyol Angel Casero, a 2000-ben győztes spanyol Roberto Heras, az idei Francia körverseny második helyezettje, a spanyol Joseba Beloki, klubtársa, a Touron sokáig sárga trikóban pompázó Igor Gonzalez de Galdeano, a kolumbiai Santiago Botero, továbbá a Giro d’Italia győztesei, az olasz Paolo Savoldelli (2002), illetve honfitársa, Gilberto Simoni (2001).
A verseny programját is úgy állították össze a szervezők, hogy lehetőleg az utolsó pillanatig kiélezett küzdelmet láthassanak a nézők – négy hegyibefutó mellett az első szakasz csapatidőfutama és további két egyéni időfutam (összesen 102 km) gondoskodik minderről. Természetesen 2002-ben is külön érdekességeket tartogathat a sprinterek harca, annál is inkább, mert a Vueltán rajthoz áll Mario Cipollini, aki júliusban jelentette be visszavonulását. Az olasz sztár mellett a német Erik Zabel, az olasz Ivan Quaranta, a cseh Jan Svorada és a spanyol Oscar Freire is több szakaszt nyerhet. A Vuelta szeptember 29-én Madridban ér véget, a 41.2 kilométeres egyéni időfutam a Warner Bros. Parkból indul és a Bernabéu stadionban ér véget.

Pais és Szabolcsi a bajnok

BUDAPEST. A férfiaknál a bajnoki csúcstartó Pais Péter, a nôknél pedig az olimpiai ötödik helyezett Szabolcsi Szilvia nyerte az idei pályabajnokság utolsó versenyszámát, az omniumot. Pais az eddigi tizenhat kiírásból tizennégyszer gyôzött, míg a gyengébb nem számára elôször rendeztek omniumbajnokságot.

Pálya omniumbajnokság, Millenáris
Bajnok: Pais Péter (P Nívó-Betonexpressz–FTC, edzô: Illés Bálint, Stubán Ferenc), 2. Kusztor P. (BVSC), 3. Berkesi (Postás-Matáv SE). Nôk. B: Szabolcsi Szilvia (BVSC, e: Hazai György, Bánhidi Ákos), 2, Danis (FTC-Elastic), 3. Farkas A. (Mosonmagyaróvári TE)

21. Hessen körverseny (2.3-as kat.)
1. szakasz, Wiesbaden–Schwalmstadt (190 km): 1. Olaf Pollack (német, Gerolsteiner) 4:30:11, 2. Dean (új-zélandi, CSC-Tiscali) azonos idôvel, 3. Radochla (német, Coast) a. i. 2. szakasz, Schwalmstadt–Hanau (172 km): 1. Sebastian Siedler (német, pályaválogatott) 4:05:46, 2. Förster (német, Nürnberger) a. i., 3. Dean a. i. Az összetettben: 1. Julian Dean 8:35:45, 2. Siedler 2 mp h., 3. Pollack a. i.
Holland nôi körverseny
A végeredmény 7 szakasz után: 1. Debby Mansveld (holland) 17:23:30, 2. Melchers (holland) 3 mp h., 3. Grimberg (holland) 1:04 p h.
Mátrai montis maraton

MÁTRAHÁZA. Szeptember 8-án vasárnap a mátraházai edzôtábor sportpályájáról indul az idei hegyikerékpáros Mátra Maraton. A szervezôk tájékoztatása szerint a 42, illetve 84 kilométeres távokra szombaton, továbbá vasárnap reggel kilenc óráig a helyszínen is lehet nevezni.
A spanyol viadal mellett Olaszországra is érdemes lesz figyelnünk, a Coppa Placcin két magyar profi – Bodrogi László (Mapei-Quick Step) és Szekeres Csaba (Colombia-Selle Italia) – is rajthoz áll.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik