Tóth optimistán utazott

SZŰCS MIKLÓSSZŰCS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2002.08.29. 21:12
Címkék
Tóth Krisztinának a román Mihaela Steffel is meg kell küzdenie a csoportjában
Tóth Krisztinának a román Mihaela Steffel is meg kell küzdenie a csoportjában
Tóth Krisztinának a román Mihaela Steffel is meg kell küzdenie a csoportjában
Tóth Krisztinának a román Mihaela Steffel is meg kell küzdenie a csoportjában
Tóth Krisztinának a román Mihaela Steffel is meg kell küzdenie a csoportjában
Tóth Krisztinának a román Mihaela Steffel is meg kell küzdenie a csoportjában
Éppen csak, hogy megkezdődött az asztaliteniszezők új idénye, máris komoly megméretés vár a nemzetközi élmezőnyre: péntektől vasárnapig Szingapúr ad otthont a hatodik alkalommal kiírt női Világkupának. Igaz ugyan, hogy az eredetileg meghívottak közül a világranglista-vezető kínai Vang Nan, valamint a dél-koreai Rju Dzsi He a hírek szerint lemondta a részvételt, ám ettől nem lesz sokkal gyengébb a mezőny, hiszen a helyükre a kínai Li Nan és a német színekben versenyző exkínai Jie Schöpp lép. Miként azt már megszokhattuk, magyar versenyző is lesz az indulók között, a német Bundesligában szereplő TV Busenbach légiósa, a világranglistán 19. helyen álló Tóth Krisztina is meghívást kapott az eseményre.

A nôi Világkupa (augusztus 30–szeptember 1., Szingapúr)
A mezôny: Csang Ji-ning (kínai, világranglista: 2. – címvédô), Ni Xialian (luxemburgi, 9. – Európa-bajnok), Lin Ling (hongkongi, 8. – Ázsia-bajnok), Tie Yana (hongkongi, 23. – a világranglista alapján), Berta Rodriguez (chilei, 258. – Dél-Amerika-bajnok), Chang Jun Gao (amerikai, 33. – Észak-Amerika-bajnok), Miao Miao (ausztrál, 85. – Óceánia-bajnok), Li Nan (kínai, 8. – világranglista alapján), Boros Tamara (horvát, 2. – világranglista alapján), Li Jia Wei (szingapúri, 9. – világranglista alapján), Kim Hjun Huj (KNDK-beli, 11. – világranglista alapján), Mihaela Steff (román, 12. – világranglista alapján), Niu Csian-feng (kínai, 4. – ITTF meghívott), Tóth Krisztina (magyar, 19. – ITTF meghívott), Jing Jun Hong (szingapúri, 16. – a rendezô jogán), Jie Schöpp (német, 25. – világranglista alapján)
A sorsolás. 1. csoport: Csang ji-ning, Li Jia Wei, Jie Schöpp, Tie Yana. 2. csoport: Boros Tamara, Li Nan, Jing Jun Hong, Chang Jun Gao. 3. csoport: Mihaela Steff, Tóth Krisztina, Niu Csian-feng, Berta Rodriguez. 4. csoport: Lin Ling, Kim Hjun Huj, Ni Xialian, Miao Miao

A pénzdíjak (dollárban)
1.: 28 000, 2.: 14 000, 3.: 9000, 4.: 6000, 5-8.: 4000, 9-12.: 2000, 13-16.: 1000

A gyôztesek és a magyarok az eddigi Világkupákon
1996., Hongkong: Teng Ja-ping (kínai) – nem volt magyar induló
1997., Sanghaj: Vang Nan (kínai) – Bátorfi Csilla és Tóth Krisztina a 9-12.
1998., Tajvan: Vang Nan (kínai) – Bátorfi Csilla és Tóth Krisztina a 9-12.
2000., Phnom Penh: Li Csü (kínai) – nem volt magyar induló
2001., Vuhu: Csang Ji-ning (kínai) – Tóth Krisztina a 9-12.

A nôi Világkupa tavalyi végeredménye
1. Csang Ji-ning (kínai), 2. Kim Hjun Huj (KNDK-beli), 3. Steff (román), 4. Ni Xialian (luxemburgi), 5-8. Boros (horvát), Kao Csün (kínai), Li Jia Wei (szingapúri) és Li Csü (kínai), 9-12. Tóth Krisztina, Csen Jing (tajvani), Liu Jia (osztrák) és Rju Dzsi He (dél-koreai), 13-16. El-Alfy (egyiptomi), Jing Jun Hong (szingapúri), Rodriguez Olate (chilei), Vang Nan – viszszalépett
"Igaz, meglehetősen korainak számít a verseny, ám ennek ellenére jó formában érzem magam – mondta az elutazás előtt az Európa-bajnoknő. – Az elmúlt hét végén megkezdődött a Bundesliga, a címvédő Kroppach együttesét 6:4-re vertük. Ilyen jó rajtra nem számítottunk, mi magunk is meglepődtünk, de az eredmény és főleg a játék miatt a Világkupa előtt bizakodó vagyok. Eddig háromszor szerepeltem ezen a versenyen, mindannyiszor a kilencedik helyen zártam, jó lenne, ha ezúttal sikerülne előrébb lépnem.”
Érdekesség, hogy az a 9–12. hely kísérti a magyarokat, hiszen Tóth háromszor, Bátorfi Csilla (aki tartalékként most is szerephez juthatott volna, de nem vállalta az utazást) pedig kétszer kapott eddig meghívást a Világkupára, s mindannyiszor a mezőnynek ebben a részében végeztek, vagyis ha csak a hagyományokból indulunk ki, akkor már most borítékolható Tóth szingapúri szereplése. A lebonyolítás a korábbiakhoz hasonló, azaz a 16 játékost négy négyes csoportba sorolják, s a csoportok első két helyezettje jut tovább a negyeddöntőbe (a harmadikok a 9–12., a negyedikek pedig a 13–16. helyen zárnak majd) ahonnan már egyenes kieséses rendszerben folytatódnak a küzdelmek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik