Magukhoz tértek a nagyok

Gy. B.Gy. B.
Vágólapra másolva!
2002.07.22. 20:27
Címkék
Immár a legjobb négy közé kerülés volt a tét a Bajnokok Kupájában, ahol a csoportmérkőzések után szinte alig maradtak állva a nagycsapatok. A kieséses fázisban a menők összekapták magukat, kivétel nélkül nyertek, és mivel egy mérkőzés döntött, mindannyian továbbjutottak. Igaz, így is csak három "történelmi” gárda, a Cruzeiro, a Flamengo és a Palmeiras szerepel majd az elődöntőben, hiszen a negyedik kiadó helyért játszott találkozón az acélosnak nem igazán nevezhető Paysandu a nála valamivel esélyesebbnek tartott, de az igazi elithez nem tartozó Bahiát fektette két vállra. "Alaposan felkészültünk az ellenfélből, ezért nem ért váratlanul a siker. Jajá, aki az első gólunkat szerezte, korábban a Bahiában játszott, és vele oda-vissza kielemeztük a salvadoriakat, mint látják, nem eredménytelenül” – hangzott a Paysandut gardírozó Givanildo Oliveira okfejtése a találkozó után.Az biztos, hogy a belémi kiscsapatnak nem lesz egyszerű a fináléba kerülnie, ugyanis az elődöntőben a brazil gárdák közül talán a legjobb formát mutató Palmeirasszal találkozik. Wanderley Luxemburgo tanítványai ezúttal sem hagytak kétséget uralmuk felől, ugyanis azt a Fluminensét múlták felül minden csapatrészükben, amelyik éppen a mérkőzés napján (vasárnap, 21-én) ünnepelte fennállásának századik évfordulóját. A találkozó az eredményt tekintve voltaképpen kiegyenlített küzdelmet sejtet, de erről szó sem volt: Arce korai góljára mindössze egyszer válaszolhatott volna a Flu, mégpedig egy tévesen megítélt büntetőből. A 48. percben Roni buktatásáért ítélt tizenegyest a játékvezető, pedig a riói játékos elől César elrúgta a labdát, és csak azután ütközött a csatárral (akkor is szabályos keretek közt), viszont ez sem volt elég! A "pálmafások” kapujába ugyanis ezen a meccsen tért vissza a világbajnokság egyik hőse, Marcos, aki parádésan hárította a sértett által elvégzett pontrúgást. A kapus a lefújás után nem is titkolta el, hogy mennyire elégedett a teljesítményével: "Fontos kilencven perc volt ez számomra, hiszen a vébé óta most védtem először. Kicsit aggódtam, mert sokan azt suttogták a hátam mögött, hogy még mindig a vébécímet ünneplem, és nem készültem fel eléggé a klubom képviselésére, de úgy érzem, minden kétkedőre rácáfoltam.”
Bajnokok Kupája (Copa dos Campeoes)
Negyeddöntôk: Cruzeiro–Goiás 2–1 (Jussie 2., Fábio Júnior 64., ill. Araújo 82.), Flamengo–Vitória 2–1 (Liédson 42., Athirson 89., ill. Fernando 61.), Palmeiras–Fluminense 1–0 (Arce 15.), Paysandu–Bahia 2–1 (Jajá 29., Jóbson 93. – 11-esbôl, ill. Róbson 50. – 11-esbôl)
Az elôdöntô párosítása: Cruzeiro–Flamengo, Palmeiras–Paysandu
Bajnokok Kupája (Copa dos Campeoes)
Negyeddöntôk: Cruzeiro–Goiás 2–1 (Jussie 2., Fábio Júnior 64., ill. Araújo 82.), Flamengo–Vitória 2–1 (Liédson 42., Athirson 89., ill. Fernando 61.), Palmeiras–Fluminense 1–0 (Arce 15.), Paysandu–Bahia 2–1 (Jajá 29., Jóbson 93. – 11-esbôl, ill. Róbson 50. – 11-esbôl)
Az elôdöntô párosítása: Cruzeiro–Flamengo, Palmeiras–Paysandu
Az elődöntő nagy rangadóját a Cruzeiro és a Flamengo vívja majd, előbbi a Goiást, míg a piros-feketék a Vitóriát búcsúztatták. A Cruzeiro gyakorlatilag az első percekben eldöntötte a találkozót, amikor egy gyatra felszabadítási kísérletet követően Jussie a hálóba lőtte a labdát. A Goiás megpróbált magához térni a korai hideg zuhany után, de újabb gólt ismét Marco Aurélio csapata ért el bő egyórányi játék után, így Araújo kései szépítő találata legfeljebb már csak szépségtapasznak volt jó. "Taktikusan és megfontoltan játszottunk, de a szerencsének is rengeteget köszönhetünk, mert valljuk be: a második percben szerzett gólunkról leginkább a Goiás védelme tehet. Mindez persze benne van a pakliban, ezért egy percig sem vonom kétségbe a továbbjutásunk jogosságát, viszont felhívtam a játékosaim figyelmét arra, hogy a jövőben ugyanez ellenkező előjellel is megtörténhet” – vélekedett Aurélio mester.
A Fla már sokkal jobban megizzadt, de végül a válogatottban is megfordult Athirson szépségdíjas góljával legyűrte a jobb sorsot érdemlő Vitóriát. "Nem hiszem, hogy el kellene szállnom önmagamtól, amíg meg nem nyertük a tornát. Nagyon örülök a találatomnak, mert motivál a folytatásban, de ez csak egy lépés volt, még hiányzik néhány a célba éréshez” – bölcselkedett Athirson.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik